Yemen: Saldırılar Devam Ettikçe Karşılığını Bulacaktır

Pt, 30/03/2020 - 10:50

Sana Müzakere Heyeti Başkanı Muhammed Abdüsselam, Yemen kuvvetlerinin Arabistan topraklarına düzenlediği kapsamlı füze ve İHA saldırılarının doğal bir tepki olduğunu belirterek, “Bu operasyonlar sadece işgal ve saldırılar durduğunda duracaktır” dedi.

Welayet News - Muhammed Abdüsselam şu ifadelerde bulundu: ‘Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin çatışmaların durdurulması çağrısını memnuniyetle karşılıyorum ama saldırıların durması, işgalci ülkeler saldırıları durdurma konusunda açık bir karar aldıktan ve Yemenlileri kendi kaderlerini belirleme konusunda yalnız bıraktıktan sonra gerçekleşecektir.

Biz barış istiyoruz, çünkü hedef alınıyor ve kuşatılıyoruz ve saldırıların durması herkesten çok bizim yararımızadır. Biz Amerika’nın liderliğindeki bir koalisyon karşısında kendimizi savunuyoruz ve tek çözüm yolu, işgalcilerin açık bir şekilde saldırıları durdurduğunu açıklamasıdır.

İşgalciler cumartesi günü Yemen’e 60 hava saldırısı ve bugün de 20 hava saldırısı gerçekleştirdi ve eğer Yemen’in düşmanları operasyonların durmasını istiyorlarsa, ilk önce kendileri saldırıları durdursun ve kuşatmayı ortadan kaldırsınlar.

Suudi koalisyonu sanki beş yıldır Yemen’e saldıran kendi değilmiş gibi, kendisi saldırıya uğramış gibi konuşuyor.

Suudi koalisyonunun saldırılarının devam etmesi halinde, onurumuzu korumaktan başka bir çaremiz yoktur ve saldırılar devam ederse, böyle karşılık almaları da doğaldır.’

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri Pazar günü, Arabistan topraklarına en büyük füze ve İHA saldırısının gerçekleştirildiğini açıkladı.



Yeni yorum ekle