Zarif: Amerika, İran’ın bilim adamlarını rehin almıştır

Ct, 28/03/2020 - 09:22

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Amerika’nın İranlı bilim adamlarını rehin aldığını bildirdi.

Welayet News - Zarif, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Amerika’nın İranlı bilim adamlarını Covid 19’un yayıldığı bir dönemde rehin aldığını, hatta onlara tıbbi izin bile vermediğini bildirdi.

Zarif, Guardian gazetesinin Cuma günkü sayısından bir görüntüyü paylaşarak, “Amerika birkaç İranlı bilim adamını yaptırımlarla ilgili boş suçlamalar veya suçsuz yere rehin almakta ve hatta bizzat Amerika mahkemeleri bile boş suçlamaları reddetmesine rağmen onları serbest bırakmamaktadır.”

Dışişleri bakanı ayrıca “Amerika Kovid-19'un en yoğun olduğu dönemde bile korkunç yerlerde hapis yatan bu suçsuz insanlara tıbbi izin bile vermemektedir.” diye yazdı.

Zarif Guardian gazetesinin Amerika’da tutuklı olan İranlı bilim adamı Sirus Askeri’nin içinde bulunduğu şartlarla ilgili raporun linkini tweet mesajına ekleyerek “vatandaşlarımızı serbest bırakın” yazdı.

Guardian gazetesi dün Amerika’da tutuklu bulunan İranlı bilim adamı Sirus Askeri’ye dayandırdığı haberinde, yetkililerin tutukevlerinde kasten tutuklulara maske ve dezenfektan vermediklerini yazdı.

Daha önce Ohio mahkemesinde ticari sır hırsızlığından beraat eden Askeri hala ABD Göçmenlik bürosu tutukevinde bulunmaktadır.

Tags: 


Yeni yorum ekle