Ensarullah'tan Suudi Rejime Hamas Teklifi

Cu, 27/03/2020 - 15:58

Yemen Ensarullah Hareketi lideri Seyyid Abdulmelik el Husi Yemen savaşının yıldönümünde yaptığı açıklamada, Suud rejimine önemli bir teklifte bulundu.

Welayet News - Yemen Ensarullah Hareketi Sözcüsü Muhammed Abdüsselam yaptığı açıklamada, Suudi pilot ve subayların Arabistan’daki Hamas mahkumlarıyla değişimi planını Riyad’a bildireceklerini açıkladı.

Muhammed Abdüsselam şu ifadelerde bulundu: ‘Savaş ve kuşatma devam ederken, şu an Suudilerle yaşanan gerginliklerin azalması mümkün değildir.

Suudi yetkililerin Hamas üyelerini kaçırarak onları yargılamaları konusundaki eylemlerini şiddetle kınıyoruz. Hamas’tan kaçırılan kişilerin serbest bırakılması karşılığında, Suudi bir pilot ve dört subayı serbest bırakmaya hazır olduğumuzu açıklıyoruz. Suudi rejimi, kaçırılan Filistinlileri terörizmi desteklemekle suçlayarak yargılıyor ve terörizmden kastı da mücahitlerdir. Suudi koalisyonun sürekli kaçtığı bir konu olan esirlerin değişimini gerçekleştirmeye tam anlamıyla hazır olduğumuzu vurguluyoruz'.Dedi.

Yemen Ensarullah Hareketi lideri Seyyid Abdulmelik el Husi ise Yemen’in işgalci Suudi koalisyonu karşısındaki direnişinin beşinci yıldönümü münasebetiyle yaptığı konuşmada bu savaşın altıncı yılına girdiğini belirterek,Yemen halkı ve Ensarullah hareketi olarak dünya çapında verilen desteklerinden dolayı  özellikle İran, Suriye, Lübnan, Irak ve Hizbullah’a teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi. Yemen Ensarullah hareketinin mazlum Filistin halkıyla her zaman dayanışma içinde olduklarını belirterek, bazı Arap ülkelerinin siyonist rejimle ilişkilerini normalleştirme ve açıktan ilişkiye geçme girişimlerini de kınadı.

Hamas Hareketi üst düzey liderlerinden Mahmud Zihar da el-Meyadin kanalına verdiği röportajda şunları söyledi: ‘Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Abdülmelik Husi’nin girişimi, Filistinli bütün direniş kuvvetlerini ve mücahitleri mutlu etti.

Hatırlatmak gerekir ki, Suud rejim Mart ayı içinde siyonist işgal karşısında Filistin direnişini destekleyen 68 Filistinli ve Ürdünlü Müslümanı tutuklamıştı.



Yeni yorum ekle