Almanların maskelerini MOSSAD mı çaldı? BND bu işe ne diyecek?

Per, 26/03/2020 - 16:41

İsrail gizli servisi MOSSAD en son ülkelerin koronavirüsle dayanışma adına birbirlerine gönderdikleri sağlık kitlerini çalarken deşifre olmuş, yanlış kitleri çaldıkları ortaya çıkmıştı.

Welayet News - Tüm dünya birbiriyle dayanışma içinde koronavirüsle mücadele ederken ABD ve İsrail kendileri ülkeleri dışında  hiçbir ülke için kılını kıpırdatmıyor. İsrail gizli servisi MOSSAD ise ülkelerin dayanışma adına birbirlerine gönderdikleri sağlık kitlerini çalıyor. Çok sayıda kaybolan kitlerin akıbeti bilinmezken tüm veriler yine MOSSAD’ı işaret ediyor.

Geçtiğimiz günlerde İsrail Sağlık Bakanlığı Müdür Yardımcısı Itamar Grotto  bri açıklamada bulunarak İsrail istihbarat servisi MOSSAD'dan koronavirüs test kiti istediklerini fakat MOSSAD’ın farklı bir kit getirdiğini açıklamıştı. Adı açıklanmayan iki ülkeden  yüz bin test kiti getiren (çalan) MOSSAD’ın yanlış kitleri getirdiğini(çaldığını) belirten Grotto’nun bu açıklamasının ardından  MOSSAD gecikmeden cevap verdi. MOSSAD cevabında kendilerinden istenilen kitlerin getirildiğini (çalındığını) savundu. Hırsızlığı suçüstü olan ve yanlış kiti çalan MOSSAD tüm dünyaya hem de kendi bakanlığı tarafından jurnallendi.İsrail’de yayımlanan Hayom gazetesine göre operasyonu MOSSAD Başkanı Yossi Kohen  tarafından yürütüldüğünü,  4 milyon kitinde yolda olduğunu yazmıştı.

6 MİLYON MASKE BUHAR OLDU!

Bu olayın mürekkebi kurumadan önemli bir gelişme yaşandı. Almanya’nın sipariş ettiği 6 milyon maske Kenya’da kayboldu. Hastanelerde kullanılmak üzere Savunma Bakanlığı tarafından sipariş edilen maskelerin Kenya havalimanında kaybolduğu açıklanırken, ayrıntılı bir bilgilendirmeden kaçınıldı. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi. Alman istihbarat servisi BND konuya ilişkin sessizliğini korurken, MOSSAD’ın yanlış kitleri çalmasının ardından meydana gelen bu olay gözleri İsrail gizli servisine çevirdi. MOSSAD’ın kitleri çaldığı iki ülkenin adı da hala sır? Öte yandan Avrupa’dan çok sayıda maske ve kit çalınma haberleri geliyor. En son Fransa’da da 8 bin 300 maske çalınmış Fransa Cumhurbaşkanı  Macron açıklama yapmak zorunda kalmıştı.



Yeni yorum ekle