Çin: ABD İran'ın Mücadelesini Olumsuz Etkiliyor

Per, 26/03/2020 - 09:48

Çin'in iktidardaki Komünist Parti'nin uluslararası işler bakan yardımcısı Cu Ri, Amerika'nın koronavirüs ile ilgili olarak asılsız suçlamalarda bulunmasına tepki gösterirken, ABD'nin İran aleyhindeki yaptırımlarının İran'ın korona ile mücadelesini olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Welayet News - İRNA'nın haberine göre, Çinli yetkili, İran'ın Pekin'deki Çin büyükelçiliğinde  Çin'in İran'a korona ile mücadele konusunda sağlık ve ilaç gibi yardımlarla ilgili görüşmesinde, Pekin olarak koronavirüs ile mücadelede belli bir ilerleme kaydettiklerini belirtirken, ''Amerika'nın bu virüsü Çin virüsü olarak nitelemesinin kabul edilemez'' olduğunu söyledi. 

Çin'in iktidardaki Komünist Parti'nin uluslararası işler bakan yardımcısı Cu Ri, İran'ın Çin'e korona ile mücadelede ilk yardım gönderen ülke olduğunu belirterek, şimdi de Çin olarak İran'ın korona ile mücadelesine çok yönlü destek verdiklerini söyledi.

Çin halkı ve devleti bu zamana kadar İran'a 19 parti yardımı hava yoluyla gönderdi.  Yardımlar maske, özel elbise, solunum cihazları gibi korona ile mücadelede kullanılan ürünleri kapsıyor.  



Yeni yorum ekle