Unicef: Türkiye Suriye'de 460 Bin İnsanın Hayatını Tehlikeye Attı

Çar, 25/03/2020 - 09:20

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNİCEF) tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’nin Serekaniyê’deki Elûk istasyonundan su dağıtımını günlerdir engellediğine dikkat çekildi.

Welayet News - Unicef’in Suriye temsilcisi Fran Equiza, su kesintisinin başta çocuklar ve kadınlar olmak üzere bölge halkını ciddi risklerle karşı karşıya bırakacağı uyarısında bulundu. Equiza, bu durumun ‘kabul edilemez’ olduğunun altını çizdi. Unicef Temsilcisi, “Su kaynakları askeri ve siyasi kazanımlar için kullanılmamalıdır” dedi.

Elûk istasyonunun Türkiye ve desteklediği selefi gruplar tarafından hizmet dışı bırakılması konusunda uyarı yapan UNİCEF, 460 bin insanın hayatının tehlikeye atıldığını söyledi.

Koronavirüsünün hızla yayıldığına işaret edilen açıklamada, virüsten korunmanın en önemli yollarından birinin sürekli ellerin yıkanması olduğu hatırlatıldı. UNİCEF, “Temiz suya erişmek çocukların ve ailenin korunması açısından son derece önemlidir. Til Temir, Erîşê ve Hol kampında yaklaşık 460 bin kişi yaşıyor. Burada yaşayan çocukların bir gün dahi temiz sudan uzak yaşamaması gerekir. Temiz su ve ellerin sürekli yıkanması hayatidir” denildi.

Serêkaniyê’de bulunan Elûk su istasyonunun durdurulması nedeniyle Hesekê Kantonunun büyük bir bölümü susuz.

Kuzey ve Doğu Suriye’de Enerji Eş Başkanı Ziyad Rüstem geçtiğimiz günlerde, Haseke ve çevresine bir haftadır su vermediğini açıklamış, aynı zamanda Mabruka elektrik istasyonunun da Türkiye ve desteklediği silahlı terörist gruplar tarafından işlevsiz hale getirildiğini belirtmişti.



Yeni yorum ekle