Suriye: Türkiye Destekli Güçler İçme Suyunu Kesti

Sa, 24/03/2020 - 10:19

Suriye resmi haber ajansına göre, Türkiye ve desteklediği güçler, Rasuleyn'deki bir tesisten Haseke'ye gelen içme suyu şebekesini ard arda ikinci gün kesti. 

Welayet News - Tüm dünya korona virüsü ile mücadele etmek için temizliğe ve suya ihtiyaç duyarken, Türkiye'nin desteklediği terörist güçler, Suriye halkının ihtiyaç duyduğu suyu kestiği belirtildi. 

Haseke Su Dairesi Genel Müdürü Muhammed el-Akele, bu konuda yaptığı açıklamada; "Türkiye ve desteklediği terörist güçler, Rasuleyn'deki Aluk pompalama tesisinden Haseke'ye gelen içme suyu şebekesini ard arda ikinci gün de kestiler. Türkiye'nin desteklediği paralı askerler tarafından kontrol edilen bölgelerdeki elektrik, terk edilmiş santralden sağlanmaktadır. Taşrin barajında üretilen elektriğin bir kısmı Resuleyn bölgesine tahsis ediliyor." dedi.

Haseke Su Dairesi Genel Müdürü, yaptığı açıklamanın devamında; "Türkiye'nin desteklediği paralı askerler, Aluk enerji santralinden su pompalanmasını önlemeye devam ederse, Su İdaresi doğu barajındaki el-Hima enerji santralini açacaktır ve önümüzdeki birkaç gün içinde bunu başlatması bekleniyor." ifade etti. 

Muhammed el-Akele; "Türkiye'nin bu eylemleri, insanların korona virüsünü temizleme ve dezenfekte etme gereksinimlerinin daha fazla olduğu bu acil durumlarda yapılması, terörist bir eylemdir." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin desteklediği paralı askerlerin, bölge halkının suyunu kesmesi, Haseke, Tel Tamer ve çevresindeki yerleşim yerlerinde yaşayan 600 binden fazla insanı etkileyeceği belirtilmektedir.



Yeni yorum ekle