Yemen Asla Teslim Olmayacak

Sa, 24/03/2020 - 09:44

Yemen El'Meyadin kanalına göre, tuğgeneral Yahya Serie, dün düzenlediği basın toplantısında mart 2015'den bu yana Suudi koalisyonunun Yemen'e karşı 257 binden fazla hava saldırısı düzenlediğini ve bu rakamın dünya savaş tarihindeki en fazla saldırı olduğunu söyledi.

Welayet News - Yahya Serie, Yemen'in diğer ülkelerden daha zayıf olduğunu ama bugün güçlendiğini ve ülkenin bağımsızlığı ve toprak bütünlüğünü koruyuncaya kadar saldırganlara karşı direneceğini söyledi.

Yemenli askeri yetkili, Yemen'de Arabistan'ın yanısıra diğer ülkelerden çok sayıda asker ve paralı milislerin ve işbirlikçilerin  olduğunu belirterek bu süre içinde BAE ordusundan 1240 askerin Yemen'de öldürüldüğünü, düşmana ait 8.487 tank, zırhlı araç, zırhlı taşıyıcı ve buldozerin imha edildiğini söyledi. 

Bu arada Yemen'in kuzeyinde artan Suudi rejimin saldırıların arttığı bölgelerden 10 binden fazla ailenin göç ettiği belirtildi.

Sığınmacı Kampları Yönetim Birimi'nden yapılan yazılı açıklamada, başkent Sana'nın doğusundaki Nihm ilçesi ile kuzeydeki Cevf ilindeki saldırıların şiddetlenmesi nedeniyle 19 Ocak-12 Mart tarihlerinde bu bölgelerden göç eden ailelerin sayısının 10 bin 230 olduğu ifade edildi.

Söz konusu ailelerin Marib kentine sığındığı ve zor şartlar altında yaşadıkları aktarılan açıklamada, bu sığınmacı ailelerin ihtiyaçlarının başında çadır, gıda maddesi ve suyun geldiği kaydedildi.

Bilindiği gibi 5  önce, Mart 2015'te Suudi Arabistan ve müttefikleri, Yemen'i bombalamaya başladı. Bombalama operasyonu başladığından beri, ABD-Suudi koalisyonu su altyapısı da dahil olmak üzere Yemen'in hayati sivil altyapıyı hedef aldı.



Yeni yorum ekle