Ensarullah'tan BM'ye Çağrı

Sa, 24/03/2020 - 09:27

Yemen İnkılabı Yüksek Komitesi Başkanı Muhammed Ali el-Husi ve Ensarullah liderleri, Yemen'deki savaşı durdurmak için Güvenlik Konseyi ve BM'nin müdahalesini istedi.

Welayet News - Yemen İnkılabı Yüksek Komitesi Başkanı Muhammed Ali el-Husi, dün twitter hesabından yaptığı açıklamada; "Koronavirüs dünyaya yayılmıştır ve insanlık için bir tehdit olmuş durumda ve biz, BM Güvenlik Konseyi'ni ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'i Yemen milletine karşı mütecaviz güçlerin saldırganlığını durdurmaya çağırıyoruz ve bu ülkenin kuşatmasını sona erdirsinler. Virüs tüm dünyaya yayıldı ve dünya ülkeleri barışı kabul etmeli ve bu tehlikeli virüsle savaşabilmelidir." dedi. 

Ensarullah lideri Abdulmelik Bedreddin el-Husi de daha önce bir açıklamada bulunarak, şöyle demişti: "Çeşitli nedenler dünya çapında kolera ve bulaşıcı hastalıkların yayılmasına yol açabilir. Bazı ülkeler virüsü manipüle ederek ve üreterek onları kendi düşmanlarına karşı kullanırlar. ABD ve bazı ülkelerde, insanlara karşı ölümcül virüs üretebilecekleri büyük laboratuvarlar var."

Ensarullah lideri, ABD'nin insanlık dışı geçmişinde virüsleri kullanmış olduğunu ve daha önce Kızılderililere karşı bu yollara başvurduğunu ifade etmişti.



Yeni yorum ekle