Pakistan: ABD Yaptırımları İran'ın Koronavirüs ile Mücadelesini Olumsuz Etkiliyor

Pt, 23/03/2020 - 09:54

Pakistan başbakanı İmran Han, Amerikan başkanı Trump'a hitaben yaptığı açıklamada, ABD'nin İran İslam Cumhuriyeti aleyhindeki yaptırımları kaldırmasını istedi.

Welayet News - Pakistan Başbakanı İmran Han, twitter hesabından Trump'a hitaben gönderdiği açık bir mesajda, korona krizi bitene kadar insani nedenlerden dolayı İran'a yönelik yaptırımların kaldırılması çağrısında bulundu.

İmran Han, yaptığı açıklamada; "Yaptırımlar, İran'ın korona virüsü ile mücadele çabalarını gölgede bırakmıştı. Bu ülkenin halkı tarif edilemez acılarla karşı karşıya. İnsanlık bu salgına karşı mücadelede birleşmelidir." dedi.

İmran Han'ın bu isteği, İran'a yönelik yaptırımların kaldırılması konusunda son bir haftada ikinci istek. İmran Han'ın dışında Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi de birkaç gün önce benzer bir talepte bulunmuştu.

Çin ve Rusya da dahil bazı ülkeler de, yaptırımların korona ile mücadele üzerindeki etkileri sebebiyle, insan hakları çerçevesinde İran'a yönelik yaptırımların kaldırılması çağrısında bulundular.



Yeni yorum ekle