İmam Hamanei: Bugün az düşmanız yoktur, ama en kötü düşmanız Amerika'dır

Pa, 22/03/2020 - 09:28

İran İslam Devrimi Lideri İmam Hamanei'nin canlı yayındaki konuşması başladı.

Welayet News - İslam Devrimi Lideri, Hz. Muhammed'in (s.a.a) Peygamberliğe tayin edildiği gün olan Biset Bayramı'nı tebril ederek, "Bugün en büyük İslam bayramlarından biridir. Biset, çok önemli bir gündür. Yüce Allah Biset olayı için diğer peygamberlerdn misak almıştır" dedi.

Bazıları yanlışlıkla toplumsal adaletin Batı'dan geldiğini düşünüyorlar. Batı rönesanstan sonra bu kavramlarla tanışmıştır. Oysa ki 1400 yıl bundn önce Kur'an-ı Kerim'de bu kavrama işaret edilmiştir.

Batı, özgürlük ve adeletten sözetse de hiçbir zaman bunlara uymamıştır. Ama bunlar Peygamber Efendimiz (s.a.v) tarafından yürürlüğe girdi.

İslam'ın bireysel ve toplumsal ahkamı İslami değerlere dayalıdır. Bu değerlerin gerçekleşmesi için siyasi güce ihtiyaç vardır. Eğer siyasi güç olmazsa zorbalar ve tembeller kabul etmezler.

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Medine'ye hicret etmeden önce bu şehir halkından biat aldı ve yaptığı ilk iş devlet kurmaktı.

Peygamberlerin birçok düşmanı olur. Devlet kurulduğu zaman yabancı düşmanlar da ortaya çıkar. Adadet ve özgürlük karşıtları peygamerin düşmanı olurlar.

Eğer bugün doğru dürüst bir şekilde çalışarak dar görüşlü olmaktan uzak durup tembellik yapmazsak İran'ı siyasi, askeri, kültürel, bilimsel ve ekonomik alanlarda zirveye götürebiliriz. Tabii ki bizim gayemiz İslami uygarlığn oluşturulmasıdır.

İslam Devrimi'ne karşı yapılan düşmanlıklardan şaşırmamalıyız. Düşmanlar birlikle İslam Devrimi aleyhine çalışıyorlar. Bugün az düşmanız yoktur, ama en kötü düşmanız Amerika'dır. Amerikalı yetkililer, yalancı, açgözlü, zalim, acımasız, terörist ve şarlatandırlar.

İran milleti çok sabırlıdır. Ama biz yetkililer bazen sabırsızlık yaptık. Kendileri aydın düşünceli sanan bazıları sabırsızlğı düşmanla işbirliği yampak sınırına kadar götürmüşler. Öten yandan birçok mümin genç vardır.

Birkaç kez ülkemizin güçlü olması gerektiği vurguladım. Güçlü olmak biset ve Kur'an-ı Kerim'den alınmıştır. Bilimsel, ekonomik, siyasi, kültürel, askeri ve diğer alanlarda güçlü olmalıyız.

Sosyal medyada güçlü olmak oldukça önemli. Sağlık ve tedavi alanında da güçlenmek büyük önem taşımaktadır. Bu hususta iyi çalışmalar yapılmıştır.

Bugün küresel bir salgınla karşı karşıyayız. Amerikalılar birkaç kez İran'a ilaç konusunda yardım etmeye hazır olduklarını söylüyor, sadece bizden yardım isteyin diyorlar. Bu sözler tuhaftır. Her şeyden önce kendiniz eksikliklerden sorun yaşıyorsunuz. Yapılıyorsanız kendiniz için bir şeyler yapın. Siz bu virüsü oluşturmakla suçlanıyorsunız. Ben bunun ne kadar gerçek olduğunu bilmiyorum. Ama belki ülkemizde virüsü kalıcı yapacak bir ilaç getirebilirsiniz. Belkide bu virüsün etkisini anlamak konusunda bilgileri tamamlamak isteyen birini İran'a gönderebilirsiniz.

Ülkemiz tüm krizlerle her seviyede mücadele gücüne sahiptir. Yerel kapasiteler tanınmalı ve müminn gençlerden yardım alınmalıdır.



Yeni yorum ekle