OHAL'le yönetilen ülkede OHAL'i kaldırmakla övündü

Pt, 09/04/2018 - 07:08

Van’da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan belediyelere atanan kayyımları övdü, ilk işlerinin OHAL'i kaldırmak olduğunu söyledi. Tatlıses'in ağzından savaş mesajı verdi.

Welayet News - AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Siirt'in ardından Van'da AKP 6.Olağan İl kongresine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Van'ın Erciş ilçesinin Ulupamir Mahallesi'nde yaşayan Kırgız Türkleri yöresel kıyafetlerini giyerek, atlarının üzerinde ellerinde Türk bayraklarıyla karşıladı.

Van'daki partililere seslenen Erdoğan' konuşmasında ilk olarak kayyım atanan DBP'li belediyeleri ve tutuklu Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya'yı hedef aldı:

"30 bin konut, niye istedik ki mazlum kardeşlerimizin başını sokacağı bir yer olsun. Şimdi Erciş'e de doğalgaz gidiyor. Niye istiyorum ki benim hanım kardeşlerim insanca yaşamanın erdemine ulaşsın. Düğmeye bassın bütün dairesi ısınsın. Bu PKK'lıların böyle bir hizmeti oldu mu size? Van'ın belediye başkanı su getirmedi su."

Erdoğan, konuşmasına devam ederken AKP Van il ve ilçe teşkilatlarını da başarısızlıklarından dolayı fırçaladı:

"Beşer planında hiçbir gücün önünde eğilmedik. Van 16 Nisan halk oylamasıyla beklediğimizin çok altında kaldı. Halbuki bizim Van'dan beklentimiz çok daha yüksekti. Van'a hangi hizmetleri getirdiğimizin en yakın şahidi sizsiniz. 16 Nisan'dan sonra bugün Van bir başka."

'AHMEDE XANİ, FEQİYE TEYRAN GİBİ TASAVVUF TEMSİLCİSİNİN ESERLERİNİ BASTIK'

KHK'larla bölge illerine atana kayyımların neredeyse bölgenin tamamındaki Kürtçeye ve insan haklarına ait heykel, anıt, park, dernek ve tabelaları kaldırmasına rağmen Erdoğan, Kürt edebiyatına ve onun temsilcilerine sahip çıktıklarını söyledi. Erdoğan, Ehmedê Xani, Feqiye Teyran gibi birçok değerli tasavvuf temsilcisinin eserlerini "biz bastık" dedi. 

SAVAŞ MESAJINI TATLISES'İN AĞZINDAN VERDİ: MİNBİÇ'E DE GİDECEĞİZ'

Afrin Harekatı'nın ardından Minbiç'e de askeri harekat düzenleyeceklerini İbrahim Tatlıses'in Hatay'da Afrin Harekatı'na katılan askerlere söylediği 'yaylalar' şarkısını hatırlatarak  açıkladı:

"Sınıra gittik, Reyhanlı'ya ve orada İbrahim Tatlıses sağ olsun coştu. Yaylalar biliyorsunuz askerin türküsüdür. 'Afrin'i dolaş da gel' dedi. Orada da bırakmadı 'Münbiç'i dolaş da gel' dedi. Buradaki mazlumların ahını dindirene kadar devam. Afrin'de bugün son rakamları aldık; 4 bin 17 teröristi etkisiz hale getirdik. Kuzey Irak'ta 323 teröristi etkisiz hale getirdik. Çevremizde oynanan oyunları görüyorsunuz. Üzerimizde oynanan tüm oyunlara rağmen biz bu tuzağa düşmedik düşmeyeceğiz."

'OHAL'İ BİZ KALDIRDIK' DEDİ AMA BİZ GETİRDİK DEMEDİ

15 Temmuz darbe girişimin ardından ilan edilen ve bugüne kadar yüzbinlerce insanın tutuklanmasına ve mesleğinden ihraç edilmesine neden olan KHK'larla sürdürülen OHAL için, "OHAL’i kaldıran parti biz olduk" diyen Erdoğan, demokrasi ve özgürlükten bahsetti:

"Hükümeti teslim alır almaz ilk iş OHAL'i kaldırdık. Özel yargılama usullerini kaldırdık. Kürt kardeşlerimizin günlük hayatlarını zorlaştıran ne kadar yanlış uygulama varda hepsini değiştirdik. Demokrasi ve özgürlük yarışımız bitmeyecek bir süreçtir. İleride kimin ne sorunu ortaya çıkacaksa bunların çözümü için mücadele etmek görevimiz. Demokrasi ve özgürlük yarışımız birbirinin alternatifi değil birbirinin tamamlayıcısıdır."

 



Yeni yorum ekle