İran: Kimyasal saldırı iddiaları ABD ve Batı ülkelerinin Suriye'ye karşı komplosu

Pa, 08/04/2018 - 18:42

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kasımi, Suriye ordusunun kimyasal silah kullandığı yönündeki iddiaların bir komplo olduğunu söyledi.

Welayet News - Behram Kasımi, Suriye’deki Doğu Guta bölgesinin Duma ilçesine düzenlenen zehirli gaz içerikli kimyasal silah saldırısına işaret ederek, “İran, kimyasal saldırı muğduru ülkelerden biri olarak, kendi ilkesel tumu ve dini ve ahlaki öğretiler doğrultusunda bu tür silahların kullanımı kınıyor” dedi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, “Suriye ordusunun Duma’da kimyasal silah kullandığı yönündeki iddialar gerçeği yansıtmıyor. Uluslararası toplum, Suriye’nin Kimyasal Silahlar Sözleşmesi’ne katılmasından sonra bu ülkedeki tüm kimyasal silah üretimi imkanlarını imha etmiştir” dedi.

Kasımi, sözlerine şöyle devam etti: Suriye ordusunun savaş sahasında üstün bir konumda olduğu günümüzde kimyasal silahların onlar tarafından kullanıldığı yönündeki iddialar mantık dışıdır.

İran yetkili, “ABD ve bazı Batılı ülkeler tarafından bu gibi iddiaların ileri sürülmesi Suriye’ye karşı askeri saldırılar düzenlenmek için yeni bir komplonun göstergesidir. Bu tavır Suriye ve bölgedeki durumu daha da karmaşık bir hale getirerek, bölge ve tüm dünyadaki barış ve istikrarı olumsuz yönde etkileycektir” diye konuştu.

 



Yeni yorum ekle