Libya Ulusal Ordusu: Türkiye, Libya'ya Günlük 400 Paralı Asker Gönderiyor

Sa, 17/03/2020 - 09:59

El-Veset el-Libya haber merkezinin bildirdiğine göre, General Halife Hafter liderliğindeki Libya Ulusal Ordusu sözcüsü, günde 400 paralı askerin Türkiye'den Libya'ya nakledildiğini iddia etti.

Welayet News - Libya Ulusal Ordusu sözcüsü Ahmed el-Mismari, yaptığı basın toplantısında şöyle dedi: "Bu paralı askerler yolcu uçakları ile Libya'ya taşınıyor."

Ahmed el-Mismari; "Türkiye, IŞİD ve el-Nusra Cephesi (Suriye'deki el-Kaide terörist ağının resmi şubeleri) ile bağlantılı unsurlar da dahil olmak üzere şimdiye kadar 2.000 paralı asker kiraladı. Türkiye'nin ayrıca Libya'da füze ve radar birimlerinde Ulusal Birlik Hükümeti'ne yardım eden bin askeri bulunuyor." diye belirtti.

Libya Ulusal Ordusu sözcüsü ayrıca, Türkiye ve paralı askerlerinin Libya'dan ayrılması çağrısında bulundu.

Ahmed el-Mismari, Trablus çevresinde yer alan Mitiga uluslararası havaalanının hedef alınması ile ilgili olarak da şöyle dedi: "Havaalanı, Türk ordusuna ev sahipliği yapıyordu. Havaalanı, birliklerimiz tarafından yok edildi ve bir dizi Türk askeri de öldürüldü."

Libya Ulusal Ordusu sözcüsü; "Türkiye, Trablus Savaşı'nda Feyyaz Serrac hükümetine bağlı güçlerin yanında savaşması için, Ulusal Birlik Hükümeti'ne Suriye'den paralı askerler gönderdi." dedi.



Yeni yorum ekle