Türkiye medyasının İran aleyhindeki yalan haberlerinin ardı arkası kesilmiyor

Pt, 16/03/2020 - 10:35

Türkiye medyasının İran aleyhindeki yalan haberlerinin ardı arkası kesilmiyor. Özellikle İndependent Türkçe haber sitesi başta olmak üzere bazı haber siteleri ve sosyal medya hesapları İran aleyhinde haberler yapıyor. İndependent’in İran aleyhindeki son yalan haberi ise Şiilik inancı üzerinden oldu. İndependent, İranlı alimin dünyayı sarsan koronavirüs hakkındaki açıklamalarını çarptırarak yalan bir habere imza attı.

Welayet News - İranlı alim bu salgının insanlar için bir işaret olduğunu, insanların ilahi hakimiyeti kabul etmeye hazırlanmaları gerektiği yönündeki açıklamalarını, İranlı Şii imam koronavirüsü mehdinin işareti saydı, İranlılara 'Virüsü her yere yayın' çağrısı yaptı şeklinde haberleştirdi.

İranlı alim Ali Rıza Penahiyan’ın açıklamasının tamamı şu şekilde:

Ali Rıza Penahiyan, kapsamlı felaketlerin felsefesinin insanlığın ilahi rehberin yönetiminin gerekliliğini anlamaları ve insanların ilahi rehberin hakimiyetini kabul etmeye hazırlanmaları olduğunu söyledi.

Hüccet'ül İslam Penahiyan, İslam İnkılabının, zuhurun mukaddimelerinden biri olduğuna değinerek şu ifadelerde bulundu: 'İnsan toplumundaki büyük olaylara yukarıdan bakmalıyız. Mesela, eğer dünyayı saran kapsamlı hastalıklar ahir zaman olayları ve İmam Zaman'ın (af) zuhuru doğrultusundaysa, biz bu konuda nasıl bir  analizde bulunabiliriz.

İmam-ı Zaman'ın zuhuru öncesi hakkındaki rivayetlere göre; dünyayı kapsamlı bir korku saracak, ekonomik sorunlar artacak ve ölümler çoğalacaktır. Bütün bu olaylar arasında sabır ehli olanlar dağılmayacak ve zarar görmeyecektir ve onlar İmam-ı Zaman'ın (af) zuhurunu bekleyenler arasında olacaklardır.

Kapsamlı felaketlerin felsefesi, insanların ilahi rehberin yönetiminin gerekliliğini anlamaları ve insanların ilahi rehberin hakimiyetini kabul etmeye hazırlanmalarıdır.

İnsanlar ne kadar ilahi egemenliğin gerekliliği bilgisini yayma ve tebliğ etme konusunda ihmalkar davranırlarsa, kapsamlı felaketler bu eksiklikleri doldurur, böylece insanlar mevcut hakimiyetlerin dünyaya güvenlik ve istikrar getiremeyeceğini anlarlar.

Eğer dünya insanları bu kapsamlı hastalık ve öldürücü virüsün, biyolojik bir savaş ve hegemonya rejimlerinin insanlığa karşı saldırısı olduğunu ve dünya müstekbirlerinin dünyayı yönetme konusundaki amaçlarına ulaşmak için kendileri tarafından üretilen bir hastalık olduğunu anlarlarsa dünya değişecektir.'

Bu tür olaylarda insanın takvasının rolüne ve etkisine değinen Penahiyan şunları söyledi: 'Takva, insanlardan büyük felaketleri uzaklaştırır, bu nedenle bu felaketleri aşabilmek için, İmam Zaman'a yönelmek ve takvaya riayet etmek gerklidir.

Mehdevi bir toplumun ayırt edici özelliklerinden biri, birbiriyle iyi geçinmektir ve herkesin sıkıntı içerisinde olduğu bu günlerde birbirimizi bağışlamalı, birbirimize karşı şefkatli ve merhametli olmalıyız.'



Yeni yorum ekle