Atvan: Amerika’nın biyolojik silahlar kullanması uzak bir ihtimal değil

Ct, 14/03/2020 - 08:52

Amerika Japonya’ya nükleer bomba atarak insanlık tarihinde nükleer silah kullanan tek ülkedir ve dünyada korona virüsü, biyolojik silahları kullanan ilk ülke olması da uzak bir ihtimal değildir.

Welayet News - Çin Dışişleri Bakanı’nın Amerika’yı corona virüsü yaymakla itham eden son açıklamalarını Raialyoum gazetesinin baş makalesine taşıyan ünlü analist Abdülbari Arvan, konuya ilişkin analizinde şöyle diyor:

“Çin resmen Amerika’yı corona virüsünü Wuhan kentinde yaymakla suçlamış bulunuyor.. Bu suçlama doğru ise, insanlığa karşı işlemiş bir cinayettir bu...

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü’nün sosyal medya hesabında yayımladığı bir mesajda Amerika’yı corona virüsünü –bu salgın yüzünden en cok can kaybının yaşandığı – Wuhan kentine bulaştırma ihtimaliyle suçlaması, çok ciddi bir suçlama olup insanlık aleyhine cinayet işlemek adına Amerika ve Donald Trump’ın şahsına yönelik dolaylı bir ithamdır. Zira dünyanın birçok ülkesi, borsalar ve mali pazarlar bu facianın etkisine girmiş ve bu salgın yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin kişiye yükselmiştir.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü’nün ABD’ye yöneltti soru, özellikle de “ABD’de bu salgının ilk vakıası ne zaman olmuştur? Kaç kişiye bulaşmıştır? İlgili hastanelerin adı nedir? Şaffaf olun! Verilerinizi açıklayın! ABD bize bir açıklama borçlu” derken üzerinde düşülmesi gereken haklı ve yasal bir soru olarak görünüyor.

Bütün dünya bu soruların yanıtını bekliyor. Amerika 300 milyon nüfusuyla corona virüsünden en az zarar görürken Trump da Çin’i asli düşmanı olarak görmüş ve bu ülkenin ekonomisini yok etmek için ticari savaş ilan etmiştir. Trump’ın ataları da aynı yöntemle veba hastalığını yayarak on milyonlarca kızılderiliyi yok etmişti.

İkinci dünya savaşından itibaren Çin’in ekonomisi dünya çapında birinci sıraya yükselmiş ve Amerika ekonomisini alaşağı etmiştir. Çin liderliği de halihazırda ipek yolu projesiyle Amerika’yı nefes alamaz hale getirerek önümüzdeki 5 yıl içinde doların hegemonyasını sonlardırmak için alternatif bir mali sistem icat metme niyetindedir. Tüm bu etkenler Trump gibi pervasız bir başkanı böyle bir cinayeti işlemeye sevk etmiş olabilir.

Çin gerçekten de küresel bir süper güç olduğunu kanıtlamış bulunuyor. Bu ülke birkaç hafta içinde corona virüsü kontrol altına alarak, yaklaşık 3169’a varan bu salgından kaynaklı ölüm vakıaların oranını  düşürdü, coronalı 80 bin kişiyi tedavi edebildi ve Wuhan kenti halihazırda bu salgından tamamen arındırılmış durumda.

Bu salgın hastalığına karşı elde edilen bu göz kamaştırıcı başarı ve hiçbir iddiada bulunmadan, sessiz sedasız bir şekilde kontrol altına alınması şu gerçeğin teyidi oluyor ki, Çin’in kendine göre bildiği sırları var ve söz konusu itihamları delilsiz, belgesiz gündeme getirmiş olması mümkün değildir.

Biz uluslararası araştırmaların hemen başlamasını, Çin’in ithamlarını incelemek için hakikati araştırma komitesinin kurulmasını ve söz konusu araştırmaların sonuçlarının da dünya kamuoyuna şaffaf bir şekilde açıklanmasını talep ediyoruz. Avrupa ve Rusya da bu tutumu teyit etmeli ve bütün araçlarla destek vermelidir.

Amerika Japonya’ya nükleer bomba atarak insanlık tarihinde nükleer silah kullanan tek ülkedir ve dünyada korona virüsü, biyolojik silahları kullanan ilk ülke olması da uzak bir ihtimal değildir. Tüm bu savaşların arkasında Amerika yer alıyor.

Biz komplo terorisini kabul ediyoruz çünkü, Araplar ve Müslümanlar olarak bizler sürekli bu teorinin kurbanı olmuşuzdur ve en önemli delilimiz ise Irak’ta kitle imha silahları yalanıdır.

Ünlü Arap şair Mahmut Derviş, “Amerika taundur ve taun/veba Amerika’dır” derken abartı yapmıyordu. Bir gün eğer corona virüsün Amerika tarafından üretilip Çin ve İran’ın ekonomisini çökertmek için bu ülkelerde yaydığına dair gerçekler ortaya çıkarsa şaşırmayağız.  

Welayet News 

alinti yazilar: 


Yeni yorum ekle