Amerika’nın Irak’ta utanç ve rezaletten başka bir kazanımı olmayacak

Cu, 13/03/2020 - 12:46

Asaib-i Ehli Hak Hareketi ve Kanun Devleti Koalisyonuna bağlı milletvekilleri, Amerikan savaş uçaklarının Haşdi Şabi karargahına yönelik saldırılarını sert bir dille kınayarak, saldırıları Irak’ın egemenliğinin açık ihlali olarak nitelediler. 

Welayet NewsAmerikan savaş uçaklarının bu gün (Cuma) Haşdi Şabi ile Irak ordusu ve emniyet güçlerinin mevzilerine karşı saldırılarına ilk tepkiler gelmeye başladı. Kanun Devleti Koalisyonu ve (Asaib-i Ehli Hak’a bağlı) Sadıkun Fraksiyonu Amerikalıların ülkeden çıkarılması adına bütün Irak’ın birleşme çağrısı yaptılar. 

Alghad Press sitesinin haberine göre, Irak Parlamentosu Sadıkun Fraksiyonu üyesi Naim el-Abbudi sosyal medya hesabından paylaştığı bir mesajda, “Amerika masum insanları öldürüp ülkemizin altyapılarını tahrip etti. Ancak uzun bir süre bu topraklarda asla kalamayacaktır ve utanç dışında bir kazanımı olmayacaktır” diye yazdı. 

Nuri Maliki liderliğindeki Kanun Devleti Koalisyonu vekili Adnan el-Esedi ise yaptığı açıklamada, Amerika’nın Haşdi Şabi, ordu ve güvenlik güçleri ve Kerbela havaalanına yönelik saldırılarının Irak topraklarına ve halkına karşı işlenen açık bir tecavüz ve egemenlik hakkının alenen ihali olduğunu söyledi. 

El Esedi, “Irak’a ve bu ülkenin egemenliğine değer veren her kes bu saldırıyı kınamalı ve Amerikan güçlerinin ülkeden çıkarılmasını yüksek bir sesle istmelidir” dedi. 

Başka bir tepki de Nüceba İslami Hareketi’nden geldi. Nüceba Hareketi tarafından yayınlanan bir bildiride, “Amerika, tecavüzlerini ve müstekbirliğini devam ettirerek bölgeyi bir çatışmanın eşiğine getirmiştir; bu savaşta çatışma kuralları kökten değişecek ve ‘göze karşı göz’ denklemine göre hareket edilecektir” vurgusu yapıldı. 

Welayet News



Yeni yorum ekle