Arabistan ABD Üssüne Yönelik Saldırıyı Kınadı

Cu, 13/03/2020 - 12:13

Suudi Dışişleri Bakanlığı Perşembe günü Irak'taki Taci üssüne yapılan roket saldırısını kınadı ve ABD ve İngiltere'ye saldırıda üç askerlerini kaybettiklerinden ötürü başsağlığı diledi.

Welayet News - Suudi Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: "Suudi Arabistan, bir dizi uluslararası IŞİD karşıtı koalisyon gücünün ölümüne ve yaralanmasına neden olan, Bağdat'ın kuzeyindeki Taci askeri üssüne yönelik terör saldırısını kınıyor."

Mawazin News haber ajansının bildirdiğine göre, Suudi Dışişleri Bakanlığı ülkesinin şiddet, aşırılık ve terörizme karşı olduğunu yineledi ve kurbanların ve yaralananların ailelerine mümkün olan en kısa sürede iyileşme temennisini ve başsağlığı dileklerini iletti.

Irak basını geçtiğimiz gece, Bağdat'ın kuzeyindeki ABD askeri üssüne ondan fazla katyuşa füzesinin atıldığını bildirdi. ABD, saldırının Haşdi Şabi'ye bağlı Kataib Hizbullah grubu tarafından gerçekleştirildiğini iddia ederek, saldırıda 3 askerin öldürüldüğünü ve 12 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Irak'taki Hizbullah ve Haşdi Şabi'nin diğer gruplarından hiçbiri Taci üssüne saldırmakla ilgili sorumluluğu üstlenmedi ve bazıları ABD'nin geçen Aralık ayında Haşdi Şabi'nin askeri üslerine saldırması gibi bir kez daha kendisi senaryo yarattığını ifade ediyor.

Irak Hizbullah'ı bu konuda bir açıklama yayınlayarak şöyle dedi: "ABD üslerine yapılan roket saldırılarını kınamak ve suçluların dertlerini paylaşmak için acele edenlere şunu diyoruz: Bir ülkeyi işgal edip, muzaffer olan komutanlarını öldürür ve sınır güçlerini ve ordularını bombalarsanız ve meclis temsilcileri sizi sınır dışı etmek için oy kullanırsa, sizi savunacak birinin olacağını düşünüyor musunuz? Yoksa bu katilleri desteklediğiniz gibi, o ülkenin topraklarında bulunmanıza izin verecek mi? "



Yeni yorum ekle