Selçuk Mızraklı'ya 9 yıl 4 ay hapis cezası

Pt, 09/03/2020 - 17:36

Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Welayet News - İçişleri Bakanlığı'nca görevden alınan ve tutuklanan HDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı'ya 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına Mızraklı, Kayseri 2 N'olu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) katılmayı reddetti.

Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında Mızraklı'nın cezalandırılması ve tutukluluk halinin devamı yönünde görüş bildirdi. Avukatları Mızraklı'nın tahliyesi yönünde karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, Mızraklı'yı 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı.

HDP: Kararı tanımıyoruz 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu, Mızraklı'ya verilen hapis cezasını kınadı.

19 Ağustos 2019'da görevinden uzaklaştırılan Mızraklı’nın, 22 Ekim 2019’da tutuklandığı anımsatılan açıklamada, “Selçuk Mızraklı, Diyarbakır'ın seçilmiş, hakikatli iradesi ve yüz akıdır. Selçuk Mızraklı şahsında yargılanan ve cezalandırılan, bizatihi Kürt halkının seçme ve seçilme hakkıdır. İnsanlık tarihi zorbalıkların, gaddarlıkların ama aynı zamanda onurlu mücadelelerin ve kazanımların da tarihidir. Partimiz ve halkımız zulme ve baskılara karşı güçlü bir demokrasi mücadelesini yükseltme azminden vazgeçmeyecektir” denildi.



Yeni yorum ekle