Pakistan Dışişleri Bakanı: İmam Hamanei'nin Müslümanlarla Dayanışması Takdire Şayandır

Pt, 09/03/2020 - 08:29

Pakistan Dışişleri Bakanı, İran İslam İnkılabı Rehberine desteklerinden dolayı teşekkür ederek, onun Hintli Müslümanlarla dayanışmadaki rolünün takdire şayan olduğunu söyledi.

Welayet News - Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi, 8 Mart Pazar günü gazetecilere verdiği demeçte, Hindistanlı Müslümanların durumundan endişe duyduğunu belirterek, uluslararası toplumu, insan hakları ve özellikle Hindistan'daki Müslümanlar olmak üzere dini azınlıkların haklarının ihlallerine kulak vermeye çağırdı.

Şah Mahmud Kureyşi, Hindistan polisinin bu ülkede Müslümanlara karşı yapılan çatışmalara müdahale etmemesini eleştirerek, bu hareketin Hindistan'daki dini azınlıklara yönelik tehlikeli saldırıların başlangıcı olabileceğini vurguladı.

Pakistan Dışişleri Bakanı, İran İslam İnkılabı Rehberinin Hindistanlı Müslümanlara destek mesajına teşekkür ederek, Onun Hintli Müslümanlarla dayanışmadaki rolünün çok önemli ve takdire şayan olduğunu belirtti.

Kuryeşi aynı zamanda Bangladeş ve Afganistan’daki Müslümanların Hindistan’daki Müslümanların katliamını kınayan protestolarına da teşekkür ederek, Yeni Dehli’ye yapılacak olan ziyaretlerin iptal edilmesini istedi.

Pakistan Dışişleri Bakanı aynı zamanda İslam Ülkeleri Teşkilatı Genel Sekreteri'nin Keşmir'e yaptığı ziyarete değinerek, Pakistan halkının ve hükümetinin Keşmirli kardeşleri ile birlikte olduklarını ve onların hakları için çaba gösterdiklerini vurguladı.

Şah Mahmud Kureyşi ayrıca, Afganistan’daki durum hakkında da şunları söyledi: ‘Afganlılar arasındaki müzakereler, gelecekteki yolları çizmek için yapılacak müzakerelerin gerçekleşmesini sağlayacaktır.’



Yeni yorum ekle