Ensarullah:Yemen krizinin çözüm yolu ilk aşamada savaşın durdurulması ve kuşatmaya son verilmesi

Pa, 08/03/2020 - 20:51

Yemen Ensarullah Hareketi sözcüsü her türlü müzakerenin başlatılması için Suudi koalisyonun saldırısına son verilmesine ve Yemen'in kuşatılmasının kalkmasına bağlı olduğunu söyledi.

Welayet News - Yemen Ensarullah Hareketi sözcüsü Muhammed Abdüsselam yaptığı bir açıklamada ; "  Yemen krizinin çözüm yolu  ilk aşamada  savaşın durdurulması ve kuşatmaya son verilmesi ardından da ciddi siyasi müzakerelerin başlamasıdır. Yemen her daim bu iki noktaya odaklanmalıdır." dedi.

Abdüsselam  bu iki çerçeve dışında kalan her hangi bir talebin  Yemen'in kuşatmasını ve savaşını uzatacağına neden olacağına değinerek şöyle dedi: " Birleşmiş Milletler Teşkilatı Yemen özel temsilcisi  Martin Griffiths  kuşkulu projeler ve durumlar karşısında tarafsız bir tutum sergilemelidir. "

Bir diğer yandan da Yemen Milli Kurtuluş hükümeti  Deniz Ürünleri Bakanı da 38 Yemenli balıkçının  BAE güçleri tarafından Eritre'de rehin alındığını ancak bırakıldığını bildirdi.

Yemen milli kurtuluş hükümeti deniz ürünleri bakanlığı bir bildiri yayımlayarak şöyle bir açıklamada bulundu: " Bu Yemenli balıkçılar  vahşi bir şekilde  işkenceye maruz kalıp onların tekneleri ve balıkçılık teçhizatlarına da el koyulmuştur. "

Tags: 


Yeni yorum ekle