ABD, İran'a koronavirüs taşıyan hastaların tedavisi için ilaç getirilmesine engel oluyor

Ct, 07/03/2020 - 23:19

İslami Şura Meclisi Başkanı Özel Danışmanı Hüseyin Emirabdullahiyan, ABD Hazine Bakanlığı'nın İran tarafından koronalı hastaların tedavisi için alınan ilaç ve tıbbi malzemelerin ülkeye getirilmesine izin vermediğini belirtti.

Welayet News - Emirabdullahiyan twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Beyaz Saray yetkililerinin İran halkını hedef aldıklarına işaretle, Amerikan yetkililerinin yalan söylediklerini ve insani yaptırımları askıya almadıklarını kaydetti.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi de daha önce ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun İran'a ilaç ve sağlık malzemeleri gönderdiklerine dair iddiasını ikiyüzlülük ve propaganda amaçlı bir hareket olarak nitelemişti.

İran Sağlık Bakanlığı İletişim ve Halkla İlişkiler Birimi Başkanı Kiyanuş Cihanpur bugün yaptığı açıklamada, koronavirüs taşıyan bin 669 vatandaşın iyileştiğini duyurdu.

"Ülkedeki toplam koronavirüs vaka sayısı 5823'e ulaşmış ve 145 kişi hayatını kaybetmiştir" diyen Cihanpur, son 24 saatte 1076 yeni vaka daha belirlendiğini söyledi.

Kornavirüs, Çin'in yanısıra 90'dan fazla ülkeye sıçramıştır.

Şimdiye kadar dünyada 101 bin kişi koronavirüse yakalanmış, bunlardan en az 3 bin 400'ü hayatını kaybetmiştir.

Tags: 


Yeni yorum ekle