Bin Selman, Hariri’nin Yerine Kardeşi Baha Hariri’yi Getirmek İstiyor

Ct, 07/04/2018 - 09:29

Amerika’da yayınlanan New Yorker dergisi, Lübnan Başbakanı Saad Hariri’nin Suudi Arabistan’da gözaltına alınmasıyla ilgili ciddi bir iddia ortaya attı.

Welayet News - New Yorker dergisi, Lübnan Başbakanı Saad Hariri’nin Suudi Arabistan’da gözaltında iken defalarca tokatlandığını iddia etti.

Makalenin yazarı Custer Falkens, “Başbakan Hariri’nin tokatlandığı” bilgisini Ortadoğu’da görev yapan ABD’li iki eski subaya dayandırıyor.

New Yorker dergisi yazarı Falkens makalesinde, Lübnan Başbakanı Hariri’nin Suudi Arabistan kanalından yaptığı istifa açıklamasında yorgun gözüktüğünü, bu durumun ise Hariri’ye tokat atıldığı iddiasını güçlendirdiğini” ifade etti.

Falkens, Başbakan Saad Hariri’nin, Riyad’dan davet aldığında Suud Hanedanından sıcak bir karşılama beklediğini ve tüm sorunları çözmeyi umut ettiğini, Riyad’a bu hislerle gittiğini aktarıyor.

New Yorker dergisi yazarı Falkens makalesinde; Lübnanlı ve Batılı yetkililerle görüştüğünü, yetkililerin kendisine, “Muhammed Bin Selman’ın Başbakan Hariri’nin yerine erkek kardeşi Baha Hariri’yi getirmeye çalıştığını söylediğini” ifade etti.

Falkens, Beyaz Saray’a yakın eski bir istihbarat yetkilisinin kendisine , “Bin Selman’ın, Hariri’yi devirmek için yeşil ışık aldığını söylediğini” belirtti.



Yeni yorum ekle