Siyonist Rejime Karşı Tek Çözüm ve Tek Seçenek Direniştir

Per, 05/03/2020 - 16:00

Bir araya gelen Lübnan uleması bir açıklamada bulunarak şöyle dedi: "Siyonist rejime karşı tek çözüm ve tek seçenek direniştir. Siyonist rejime karşı, özellikle Filistin içinde silahlı direniş dışında başka bir çözüm yolu yoktur. Arap ülkelerindeki bu çatışmaların amacı, temel görevi Filistin'i özgürleştirme ve gaspçı Siyonist rejimi yok etmek olan direniş eksenini zayıflatmaktır."

Welayet News - El-Ahd haber merkezinin bildirdiğine göre, Lübnan'daki Müslüman Alimler Birliği haftalık toplantısında Siyonist rejimdeki seçimlere değinerek şu açıklamada bulundu: "Bazıları Siyonist rejim seçim sonuçlarının, eğer soldan yana olursa, iyi olduğunu ve eğer sağcıların (Netanyahu'nun) lehine olursa kötü olduğunu düşünüyor. İşin gerçeği, her iki grubun da Filistin topraklarını işgal eden taraflar olduğu ve aralarında hiçbir fark yoktur."

Yapılan açıklamanın devamında şöyle denildi: "Seçim sonuçları, Filistin devletinin teşkilini ortadan kaldırmaya çalışan aşırılık yanlısı grubun Siyonist rejimde baskın grup olduğunu kanıtladı. Ve bu rejime karşı tek yol ilahi iradenin yerine getirilmesi ve onların Filistin topraklarından çıkarılması ve bu kanserin (Siyonist rejimin) kökünün kazınarak ortadan kaldırılmasıdır."

Lübnan uleması, Suriye'deki duruma da değinerek şöyle dedi: "Suriye'deki durum, terörizmin ortadan kaldırılmasına ve Amerikan, Türk ve Avrupalı işgalcilerin sınır dışı edilmesine ve tamamen özgürleşmesine yol açacak olan şiddetli çatışmalara doğru ilerliyor ve bu günlerde gördüğümüz şiddetli çatışmalar, Suriye'nin kaderini belirleyecek bir savaşın en son işaretleridir."

Lübnan'daki Müslüman Alimler Birliği, Irak'taki durum hakkında ise şu açıklamada bulundu: "ABD, Irak'ta son seçimlerden bir hükümetin ortaya çıkmasını engellemeye çalışıyor ve halk arasındaki farklı gruplar arasında fitne çıkarmaya çalışıyor."

Lübnan uleması, Lübnan'daki durum hakkında ise şöyle dedi: "Ekonomik durumu zamanında çözmek için hızlı önlemlere ihtiyacımız var. ABD, kendi politikalarını Lübnan'a dayatmaya ve yaptırımlarla ekonomik ambargoyu şiddetlendirmeye çalışıyor. Bunların en sonuncusu ise, Lübnan'ı savunan ve ülkeyi Siyonist işgalden kurtarmış direniş şehitlerinin ailelerini destekleyen şehitler kurumunu ambargoya tabi tutulmasıdır."



Yeni yorum ekle