Pompeo'dan Siyonist İsrail rejimine destek

Çar, 04/03/2020 - 07:02

Amerikan yönetiminin Filistin halkına yönelik düşmanlığa dayalı siyasetlerinin devamında Amerikan dışişleri bakanı Mike Pompeo, ABD'deki en etkili siyonist Yahudi kuruluşu olan Amerika-İsrail Kamu İşleri Komitesi'nin (AIPAC)'den Arap ülkelerinin İsrail'e daha fazla yakınlaştırması için çaba göstermesini istedi.

Welayet News - ABD dışişleri bakanı Pompeo, AIPAC oturumunda yaptığı konuşmada, Trump hükümetinin siyonist İsrail rejimine yönelik maksimum desteği verdiğini belirterek, 'Amerikan tarihinde, Trump ve hükümeti kadar İsrail'i bu kadar  seven bir yönetim ve başkan  olmamıştır' dedi.

ABD dışişleri bakanı, Filistin direniş gruplarını bölgede uzlaşı ve barışın önünde bir engel olarak gördüğünü belirtirken, Trump hükümetinin BM insan hakları şurasından  bu örgütün İsrail karşıtı siyasetlerinden dolayı çıkmasının haklı olduğunu söyledi.

Pompeo, bazı Arap rejimlerinin gizli ve açık İsrail'e ilişkilerin normalleştirilmesi için  yakınlaştıklarını ve irtibatta olduklarını ama daha yapılacak çok fazla işin olduğunu söyledi.

Amerikan başkanı 28 ocak tarihinde terör rejimi İsrail başbakanı Netanyahu ile sözde 'Yüzyılın Barış Anlaşması' planını açıklamış ve bu plana  Filistin halkı ve direniş gruplarının çoğu karşı çıkmışlardı.



Yeni yorum ekle