Hamas'tan Suudi Arabistan'a Kınama

Cu, 06/04/2018 - 13:44

Filistin’deki İslami Direniş Hareketi Hamas’tan yapılan yazılı açıklamada bu hareketin Tel Aviv ile ilişkilerin normalleşmesine karşı olduğu belirtildi.

Welayet News - Filistin’deki İslami Direniş Hareketi Hamas, Suudi Arabistan'ın Veliaht Prens Muhammed bin Salman’ın Siyonist Rejim’le ilgili açıklamasına tepki gösterdi.

Hamas tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Filistin topraklarının işgalinin yasallığına dair öne sürülen herhangi bir yorumu kınıyoruz” belirtildi.

Hamas ayrıca, Arap dünyasından Siyonist düşmanla ilişkilerin normale dönmesiyle birlikte Arap halklarının iradesine aykırı politikaların gözden geçirilmesini istedi.

Filistin halkının direnişinin sağlamlaştırlacağı kaydedilen açıklamada, Siyonist Rejim’i boykot ile izole etme hareketin devam edileceği vurgulandı.

Prens Salman, ABD’de yayınlanan “Atlantic” dergisine verdiği röportajda, “Kendi topraklarına sahip olma hakkına sahip olan Filistinliler ve İsrailliler bunu gerçekleştirmek için barış anlaşması ve normal ilişkilere başvurmalı” ifadesini kullanmıştı.

 



Yeni yorum ekle