Gazze’de Ateşkes Sağlandı

Sa, 25/02/2020 - 15:28

İslami Cihad Hareketi'nde yetkili bir kaynağın yaptığı açıklamaya göre Gazze'de Filistin direnişi ile işgal yönetimi arasında dün gece 23.30'dan itibaren geçerli olmak üzere ateşkes sağlandı.

Welayet News - Yerel Safa Haber Ajansı'nın İslami Cihad'a dayanarak yayınladığı habere göre İslami Cihad Hareketi, işgal yönetimi ateşkese bağlı kaldığı sürece kendisinin de bağlı kalacağını bildirdi. Ateşkesin Mısır ve BM'nin aracılığıyla sağlandığı belirtildi.

23 Şubat sabahı işgal güçlerinin İslami Cihad Hareketi mücahitlerinden bir kişiyi Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kasabasının doğusunda şehit etmeleri, naaşını da insanlık dışı muamelede bulunarak kepçeyle alıp kaçırmaları bölgede gerginliğe ve karşılıklı saldırılara neden olmuştu.

Filistin direnişi, işgal güçlerinin şehidin naaşına yönelik insanlık dışı muameleye Askalan ve Netivot şehirleriyle, Gazze çevresindeki yahudi yerleşim merkezlerine 50 kadar füze atarak cevap vermişlerdi. Buna karşılık İsrail işgal güçleri de Gazze'nin bazı bölgelerine ve İslami Cihad Hareketi'nin Şam'daki bir merkezine saldırıda bulundular. Şam'daki merkezi hedef alan saldırı İslami Cihad'ın askeri kanadı durumundaki Kudüs Tugayları'ndan iki kişinin şehit olmasına neden oldu. Bu saldırılara Filistin direnişi de füze saldırılarıyla karşılık verdi.

Dün gece sağlanan ateşkesten sonra İslami Cihad Hareketi'nin Genel Sekreteri Ziyad En-Nehhale, Hamas Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye'yi telefonla arayarak ateşkes hakkında bilgi verdi.

 



Yeni yorum ekle