İran, Çin ve dünya halklarına “korona” hakkında söyledikleri en büyük yalan!

Pt, 24/02/2020 - 21:35

Çin ve İran ülkelerinin, bütün dünya halklarının “korona” hastalığı tartışmasında son derece kirli bir siyasi-ekonomik oyuna geldiklerine ilişkin çok çeşitli güçlü belge ve kanıtlar bulunmaktadır. Halka kolayca yutturdukları büyük bir yalandır bu...., ama nasıl?!

Welayet News - Gizli ve açık olan güçlü karine ve kanıtlara göre, “korona virüs”le ilgili geniş küresel propaganda ve korku dalgasının temelinde bu virüsün öldürücü olmasından ziyade, ekonomik ve ticari nedenler bulunuyor ve bu güne kadar bu ağır propaganda savaşının asıl kazanını, ABD olmuştur!

Zira bu güne kadar Çin’de korona salgınından dolayı hayatını yitirenlerin toplam sayısı 2 bin 500 kişinden daha azdır, o da bir milyar 400 milyon nüfuslu bir ülkede (!!). Oysa, 330 milyon nüfusu bulunan Amerika’da sadece 2017-2018’de gripten dolayı hayatını kaybenlerin toplam sayısı, 61 bin kişidir!!

Bu bağlamda, Japonya’nın Kyoto Üniversitesi Çevre ve Sağlık Mühendisliği Bölümü Epidemiyoloji Öğrencisi Zeynep Behrami’nin Tasnim’e yapmış olduğu aşadaki yorumunun okunması, korona korkusunun pompalanmasının perde arkasına hada fazla hakim olmak için oldukça önemlidir:

“Ben hekim değilim; ihtisas alanım, özellikle salgın ve bulaşıcı hastalıklarla ilgili dünyada ve bir toplumda hastalık ve sağlık durumuna ilişkin verileri tahlil etme ve ististiklerini çıkarmakla ilgilenen epidemiyoloji dalıdır. Dolaysıyla koronanın fonksiyonu ve mahiyeti hakkında tıbbi bilgilere sahip değilim ama kendi branjımın pençeresinden bakarak konuyla ilgili konuşmak istiyorum.

Elbette bu notu yazmak için, bu günlerde hastanesinde korona ve bulaşıcı hastalıklara maruz kalan kişileri ağırlayan mütahassıs bir hekimle istişare yaptım. Ayrıca, koronaya bulaşmış kişilerle dolu bir kruvaziyer gemiye gönüllü bir hekim olarak gitmiş bulunan Dr. Takayama’nın raporlarını da okudum.

Bizim üniversite, ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) ile yakından işbirliği içindedir. Bu kuruluş, takriben epidemiyoloji biliminin ana merkezidir ve genel sağlık bilim dalının desr müfredatı ve araştırmasının sağlayıcısıdır. Bu kısa yazıdaki bilgileri söz kunusu kuruluşun web sitesinden aldım.

Korona virüsünün gündeme geldiği iki aylık süre içinde Wuhan kenti karantinaya alınmış ve Dünya Sağlık Örgütü’nün raporuna göre, binlerce kişi bu virüse bulaşmış ancak ölü sayısı bir buçuk milyar nüfuslu ülke olan Çin’de 2500 kişinin düzeyinin altında kalırken dünya çapında ise bunun çok daha alt düzeyinde kalmıştır. (Dr. Tomoki, vefat eden Çinlilerin büyük bir kesiminin zayıflık nedeniyle değil, bireylerin bedenindeki bağışıklık sistemlerini devre dışı eden aşırı stres ve yüksek panik yüzünden vefat ettiğini söylüyor). Elbette, başta Japonya olmak üzere birçok ülke, ekonomik çıkarları korumak için dakik bilgileri ve istatistikleri kamuoyu ile paylaşmamaya çalışıyor.

Dolaysıyla WHO ve CDC’in raporuna göre, böyle öldürücü ve gürültülü bir virüs nedeniyle Çin’de ve dünya çapında hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bini geçmiyor. Buraya kadar ki kabul ediyorsunuz?

Şimdi gelelim influenza virüsüne; sizce, Amerika’da sadece son üç ayda influenza virüsü yüzünden kaç kişi hayatını yitirmiştir; yüz kişi mi, bin kişi mi, beş bin kişi mi?

 ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi’ne (CDC) göre, son birkaç ay içinde sadece ve sadece 330 milyonluk Amerika’da on milyonlarca kişi influenza virüsüne müptela olurken 12 ila 16 bin arasında ise aynı virüsten kaynaklı ölüm vakası kayıt altına alınmıştır!

Lütfen, yüksek sesle bu rakamı kaç sefer tekrarlayın! İnanmıyorsunuz değil mi? Haklısınız! O halde bu bağlantıyı açın ve CDC’nin ayrıntılı ve güncel raporunu okuyun!

İnfluenza virüsü nedeniyle ölenler her yaştan insanı kapsarken ancak korona kaynaklı ölümlerin yalnızca yaşlıları ve başka hatalıklara yakalanmış bireyleri kapsadığını biliyor muydunuz?

Bir Amerikalıyla temas kurmanız yüzünden influenza virüsüne yakalanıp Allah muhafaza ölme ihtimalinizin, bir Çinli veya koronaya bulaşmış başka uyruklu bir bireyle temas kurup müptela olma ihtimaline kıyasla on kat fazla olduğunu biliyor muydunuz?

Peki bütün bunlara rağmen, Amerika uçuşları kısıtlandı mı? Amerika karantinaya alındı mı? Kimse bu duruma itiraz etme cüretinde bulunuyor mu?!  

Meslektaşım Dr. Tomoki’nin deyişiyle, dünya medyası halkın dikkatlerini koronaya yöneltti ve halk influenza virüsünün daha büyük ve daha ciddi tehlikesini tümüyle unuttu!

Çin ekonomisi o kadar büyük ve güçlüdür ki, eğer yere çakılırsa Batı için yolun açılacağına ilaveten, başta Japonya ekonomisi olmak üzere Asyalı birçok ekonominin de iflas edip yok olma noktasına geleceğini de biliyor muydunuz? Japonya halkı ve devleti daha yeni tehlikenin farkına varmış bulunuyor ve geç de olsa koronanın kazip heyecanını kontrol etmeye çalışıyor. Çinli türistlerin oranı bütün dünyada ve Japonya’da düşmüş durumda ve bu ciddi bir alarm alanmına geliyor; Japonya Olimpiyatları, Çin’in yokluğu nedeniyle kayıplarla dolu olacaktır.

Peki Ameika’da influenza yüzünden yaşanan ölümlerin nedeni nedir? Bu hastalığın çaresi, ilacı yok mudur? Vardır! Ancak Amerika dünyanın en kötü sağlık ve soğarta sistemlerinden birine sahip olduğunu için ve ambulans kullanmak gibi maliyetler o kadar korkunç ki aileler için bazen sevdiklerinin ölmesi ambulans ve hastane hizmetlerinden yararlanmaktan daha kolay geliyor!

ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi’nin (CDC) istatistiklerine bir kez daha bakın! Ve Amerikalı adayların tıbbi hizmetler ve ‘herkes için sigorta’ sağlama vaatlerine (!). Komünist Çin’de ise, istisnasız tüm insanlar sigorta kapsamındadır! Çin’in ve genel olarak dünyanın korona virüs tartışmasında oldukça kirli bir siyasi–ekonomik oyuna geldiklerini ciddi olarak düşünmekteyim”.

Welayet News 



Yeni yorum ekle