Leyla Halid: Türkiye ordusunu Suriye'ye değil, Filistin'e göndermeli!

Pt, 24/02/2020 - 14:40

Filistin tarihinin önemli isimlerinden Leyla Halid, Türkiye'nin Suriye'nin İdlib kentinde yürüttüğü operasyon hakkında değerlendirmede bulundu.

Welayet News - "Mesela Suriye'nin Antakya'ya ya da Ankara'ya girme hakkı var mı?" diye soran Halid ‘Bu ajandayı ABD yürürlüğe koydu ve işbirlikçileriyle hayata geçiriyor’ dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin meselesine yaklaşımı ile ilgili soruya yanıt veren Halid, Erdoğan'ın sürekli Filistin halkının yanında olduğunu ilan etmesine rağmen İsrail ile asker iş birliğini sürdürdüğünü ifade etti.

Halid şöyle konuştu:

"Filistin halkına yardım etmek isteyen herkes İsrail ile ilişkilerini kesmelidir. Birçok ülke Filistin halkının mücadelesini desteklediğini söylüyor ama arkadan İsrail ile iş birliği yürütüyor. Mesela Erdoğan sürekli Filistin halkının yanında olduğunu ilan ediyor ama İsrail ile askeri iş birliği çok köklü ve hiç durmadı. Ayrıca ordusunu başka bir ülkeye gönderiyor, Suriye’nin daha fazla yıkımına sebep oluyor"

ABD'nin "Yüzyılın Anlaşması" adlı barış planına tepki gösteren Halid, "Bu proje barış planı değil, Filistin’e düşmanlık ilanıdır. Trump ve Netenyahu’nun yaptığı sunumda Filistin-İsrail çatışmasının sona erdirilmesi, Filistinlilerin ülkenin dar bir kısmına hapsedilmesi anlamına geliyor" şeklinde konuştu.



Yeni yorum ekle