Ortega: ABD dünya güvenliği için en büyük tehlike

Pt, 24/02/2020 - 08:01

Nikaragua cumhurbaşkanı Daniel Ortega, Washington'un ülkesine karşı düşmanca politikalarını eleştirerek ABD yönetiminin, dünya barışı için en büyük tehdit olduğunu söyledi.

Welayet News - Daniel Ortega, ülkesinin ABD emperyalizmine verdiği mücadelesini takdir ederken ülkesinin ABD emperyalizminin kurbanı olduğunu  belirtti ve ''ABD uluslararası kanunların  en büyük ihlalcisidir' dedi.

Ortega, "ABD'nin, Nikaragua ve dünyadaki diğer ülkelere karşı düşmanca girişimleriyle BM kanunlarını ayaklar altına aldığını' belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump, Latin Amerika'da  solcu liderleri ve hükümetleri defalarca tehdit ederek onları devirmeyi vaat etti.

Ortega'nın da dahil olduğu Latin Amerika solcu liderlerinin sömürgecilik karşıtı ve antiemperyalist politikaları, bölgenin sol kanat ülkelerini açık ve örtülü Amerikan baskısı altında bıraktı.

Son aylarda Washington, Nikaragua ve Venezuela da dahil olmak üzere Latin Amerika sol ülkelerinde yaptırımlar uygulayarak ve muhalefeti destekleyerek bu ülkelerin anayasal hükümetlerini Amerikan karşıtı bir yaklaşımla devirmeye çalıştı.



Yeni yorum ekle