Suriye güçleri ile Türkiye destekli teröristler arasında çatışma

Pa, 23/02/2020 - 17:12

Suriye ordu birlikleri ile Türkiye destekli silahlı gruplar arasında İdlib vilayetinin güneyindeki Cebel Zaviye bölgesinde çatışma yaşandığını bildirildi.

Welayet News - Suriyeli aktivistler, çatışmaların Cebel Zaviye bölgesinde şiddetli şekilde sürdüğü ve Türkiye birliklerinin bulunduğu el Mastume üssünde de çatışma yaşandığını aktardı.

Bu habere göre, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait yeni bir askeri konvoyun da İdlib'in güneyine hareket ettiği ifade edildi.

Öte yandan, Suriye Ordusu'na bağlı tankçı ve füze birlikleri İdlib güney kırsalı Maarrat el Numam bölgesinin bazı köy ve beldeleri derinliklerinde Nusra Cephesi terör örgütünün sızma eksenleri ve barınaklarına operasyonlar düzenledi.

SANA muhabiri, ordu birliklerinin Nusra Cephesi ve onun gölgesi altında görev yapan diğer terörist grupların İdlib güney kırsalı Kfar Nubbul, Maar Zeyta beldeleriyle El Fatira Köyü çevresindeki hareketlenmelerini izlediğini, tankçı ve füze birlikleriyle karşılık verdiğini bunun sonucunda teröristlerin ikmal yollarını keserek kendilerine ait yuva, hücre ve barınakları imha ettiğini söyledi.



Yeni yorum ekle