Erdoğan, 5 Mart'ta Putin, Merkel ve Macron'la bir araya gelecek

Pa, 23/02/2020 - 09:15

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib konusunu görüşmek üzere Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile 5 Mart’ta bir araya geleceklerini söyledi.

Welayet News - İzmir'in Bergama ilçesini ziyaret eden AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada halka yaptığı konuşmada "Bundan sonraki süreçte 5 Mart'ta tekrar bir araya geleceğiz, tekrar bu konuları konuşacağız" dedi.

"İdlib meselesi en az Afrin kadar, Barış Pınarı bölgesi kadar önemlidir" diyen Erdoğan, görüşmenin nerede yapılacağına dair bilgi vermedi.

Önceki gün Rusya lideri ile telefonda görüşen Erdoğan, Putin'e İdlib'de çözümün Soçi Mutabakatına tam riayet ile mümkün olduğunu söylemişti. Putin ise Erdoğan'a "Bölgedeki silahlı unsurların saldırgan tavırları konusunda ciddi endişe duyduğunu" belirtmişti.

Perşembe günü ise Macron ve Merkel, Suriye'nin kuzeyindeki gerginliğe politik bir çözüm üretmek için Putin ve Erdoğan ile bir araya gelmek istediklerini açıklamıştı.

Bu arada Türkiye'nin Suriye'ye askeri sekviyatı ise devam ediyor.



Yeni yorum ekle