Kürt aile polisler tarafından darp edildi

Cu, 21/02/2020 - 10:03

Fatih'te yaşayan Kürt ailenin iki çocuğu polisler tarafından mahallede darp edildi. Daha sonra Haseki Hastanesi'ne götürülen çocukların annesi ve amcası da polis şiddetine maruz kaldı. Polislerin işkencesi sonucu darp edilen amca Mehmet Yaman felç geçirerek hastaneye kaldırıldı. Darp olayının yaşandığı Haseki Hastanesi'ndeki kamera görüntüleri ise kayıplara karıştı...

Welayet News - İstanbul Fatih’te bulunan Bitlisli Yaman ailesi Fatih Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri tarafından darp edildi. Ailenin ‘amcası’ olarak bilinen 48 yaşındaki Mehmet Yaman’ın sol kolu ve sol bacağı felç geçirdi. Yaman, 4 gündür Çapa Tıp Fakültesi’nin yoğun bakımında bilinci kapalı bir şekilde yatıyor. Aile, görevli polisler hakkında suç duyurusunda bulunurken darp olayının devam ettiği Haseki Hastanesi’ndeki güvenlik kameraları ailenin avukatına, ‘Arızalı’ denilerek verilmedi.

OLAY NASIL BAŞLADI?

Yaman ailesinin 16 yaşındaki Muhammet Yaman iş çıkışı Fatih’te yaşadığı evine gitmek isterken devriye gezen polisler tarafından yolu kesildi. Polisler, Yaman’ın kimliğinin yıpranmış olduğunu görünce, ‘Neden yenilemiyorsun’ diye sordu. Yaman, kendisine hakaret edildiğini duyunca, “Bana neden hakaret ediyorsunuz?” dedi. Yaman ailesinin anlatımına göre darp olayı bundan sonra başladı.

HASTANEDE DARP…

Polislerin kardeşini darp ettiğini gören İnan Yaman da polislere tepki gösterdi. Polisler itiraz eden İnan Yaman’ı da darp ettikten sonra iki kardeşi önce gözaltına sonra da Haseki Devlet Hastanesi’ne götürdü. Çocuklarının hastaneye kaldırıldığını duyan Yaman ailesi hastanenin yolunu tuttu. Darp edilen Yaman’ın annesi Güler Yaman, hastanede yaşananları şöyle anlatıyor:

“İki oğlumun da kaçırıldığını düşündüm. Hastanedeki polislere çocuklarımın nerede olduğunu sordum. Bana, ‘Oğlun yok burada’ dediler. Ben de polisin elini çekerek çocuklarımı bana vermelerini istedim. Polisin elini tutunca bana da vurmaya başladılar. İki oğlum bu sırada koşarak yanıma geldi. Polislere, ‘Annemize vurmayın’ diye bağırdılar. Polisler her iki oğlumu da yere yatırarak yine ters kelepçeledi. Kafalarına tekmeyle vurdular, sonra oğlumun ağzını açarak biber gazı sıktılar. Bunu yaparken de, ‘Vurun… Öldürün…’ diye bağırarak küfür ediyorlardı. Bana hakaretler savurdular. Çocuklarımı yerde görünce dayanamadım. Ben de çocuklarımı korumak için kendimi yere attım. Küfürleri devam ederken kaynım Mehmet de yanımıza gelerek polislere tepki gösterdi. O da bize işkence yapıldığını görünce üstümüze attı kendini. Polisler onun da kafasına silahla vurdular.”

Yaman’ın anlatımlarına göre 48 yaşındaki kaynı Mehmet Yaman olayın ardından baygınlık geçirdi. Yaman şöyle devam etti:

“Mehmet abinin son sözleri, ‘Beni öldürdüler’ oldu. Hayatım boyunca böyle bir şey yaşamamıştım. Komiser hastaneye gelerek kamera kayıtlarını istedi. Daha sonra avukatımız da kamera kayıtlarını istediğinde, ‘kameralar arızalı’ cevabını verdiler. Burada konuştuğum güvenlik amiri de, ‘Ekmeğimle oynamayın’ diyerek bizi gönderdi.”

Mehmet Yaman birkaç saat sonra Haseki Devlet Hastanesi’nden Çapa Tıp Fakültesi’ne kaldırıldı. Yaman’ın kardeşi Habip Yaman, yoğun bakımdaki ağabeyini günde sadece 10 dakika görebildiklerini söyledi. Konuyla ilgili suç duyurusunda bulunan Yaman, ağabeyiyle ilgili şu bilgileri verdi:

“Polisler neredeyse her gün gelerek abimin ifadesini almaya çalışıyor. Ama abimin bilinci kapalı olduğu için ifadesi alınamıyor. Bize bunu yaşatanlarla mahkemede görüşeceğiz. Bu işin peşini bırakmayacağız.”

 

Tags: 


Yeni yorum ekle