Gazze, tamamen dış dünyadan kopartılacak

Pt, 17/02/2020 - 09:19

Darbeci sisi rejimi Gazzelilerin son umudu olan tünelleri de yok etmek için Mısır-Gazze sınırına beton duvar örme faaliyetlerine başladı.

Welayet News - Mısır İstihbarat Teşkilatı’nın Filistin dosyası sorumlusu Tuğgeneral Ahmed Abdulhalık, Kahire’nin görevlendirdiği güvenlik delegasyonunun başı olarak saha araştırması için 10 Şubat’ta Gazze Şeridi’ne gitti.

"Radikal örgüt üyeleri" olarak tanımlanan kişilerin sınırdan Sina Yarımadası’na geçişini engellemek adına planlanan yeni düzenlemeler için oluşturulan Mısırlı heyet, Gazze'de Hamas yönetimiyle de görüştü.

HEDEF TUNELLERİ YOK ETMEK

Yerel kaynaklar, Mısır silahlı güçlerinin Kerem Şalom sınır kapısından Refah sınır kapısına kadar uzanacak iki kilometre uzunluğunda duvar için ilk aşamaya 27 Ocak’ta başladığını söyledi. Kaynaklar böyle bir adımın Mısır silahlı kuvvetleri tarafından duyurulmadığını da ekledi.

Haberin kaynakları, 6 metre yüksekliğinde duvarın betonarme olacağını ve 5 metre derinliğinde inşa edileceğini belirtti. Duvarın, Gazze Şeridi sınırında 2008 başlarında inşa edilen ve 10 metreyi geçmeyen bir mesafeyle ayrılmış eski kaya duvara paralel ikinci bir bariyerden oluşacağı ifade edildi.

 



Yeni yorum ekle