Şemhani: ABD'li yetkililer, İran'ın sahte 'savaş' ve 'teslim olma' ikilisini boşa çıkaracağını düşünmemişti

Cu, 14/02/2020 - 09:44

İran Milli Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, "ABD'li yetkililer, İran'ın sahte 'savaş' ve 'teslim olma' ikilisini boşa çıkaracağını düşünmemişti" dedi.

Welayet News - İran Milli Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, sosyal medya Twitter hesabı üzerinden paylaştığı yazıda, "ABD yöneticileri şehit Korgeneral Süleymani’ye yönelik suikastla İran'ı olağanüstü zihinsel duruma sokarak kararlarımızda yanlış hesaplamalar yapacağımızı düşünüyordu. Ancak İran'ın sahte 'savaş' ve 'teslim olma' ikilisini boşa çıkaracağını düşünmemiştir" cümlesine yer verdi.

Bilindiği gibi Amerikan terör güçleri 3 ocak tarihinde İran devrim muhafızları Kudüs gücü komutanı general Kasım Süleymani ve Irak Haşdi Şabi kurumu başkan yardımcısı el'Mühendis ile 8 arkadaşını  Bağdat havalimanı yakınında hava saldırısıyla şehit etmişti.

İran ise bu cinayetin intikamını Irak'ta Amerikan üssü Ayn'el Esed'e 10'dan fazla balistik füzeyle cevap vermiş İran'ın saldırısında onlarca Amerikan askeri ölmüş ve yaralanmıştı.

Tags: 


Yeni yorum ekle