Tahran'da şehit Süleymani için anma merasimi düzenlendi

Cu, 14/02/2020 - 09:32

İran devrim muhafızları ordusu Kudüs gücü komutanı Şehit Süleymani'nin şehadetinin 40 günü münasebetiyle Tahran'da düzenlenen anma merasimine halkın çeşitli kesimleri, askeri ve siyasi yetkililer katıldı.

Welayet News - Sözkonusu merasimde konuşma yapan İran devrim muhafızları ordusu Kudüs gücü komutanı İsmail Kaani,  şehit Süleymani'nin hayatı ve mücadelesi hakkında açıklamalar yaptı.

Tuğgeneral Kaani, şehit Süleymani'nin  direniş cephesinin bir kahramanı olduğunu belirterek, şehit Süleymani'nin direniş cephesinde yılmadan, yorulmadan mücadele verdiğini belirtti.

Şehit Süleymani'nin ihlaslı, takvalı bir insan olduğunu ama onunu bu özelliğinin fazla bilinmediğini belirten Kaani, şehit Süleymani'nin direniş cephesinde ve bölge halklarının mücadele tarihinde hiç bir zaman unutulmayacağını bildirdi.

Tahran'da düzenlenen anma merasimine İran halkının  çeşitli kesimleri, İran'ın siyasi ve askeri yetkililerinin yanısıra Irak, Lübnan ve Suriye'den misafirler katıldı.

Şehit Süleymani'yi anma amacıyla İran'ın diğer şehirlerinde de çeşitli merasimler düzenlendi.  Düzenlenen merasimine katılan konuşmacılar, Amerika terör güçlerinin general Süleymani'yi şehit etmesini kınarlarken Şehit Süleymani'nin  mücadele yolunun bundan sonra da  güçlü bir şekilde süreceğini bildirdiler.



Yeni yorum ekle