Süleymani ve Mühendis’in kanının bedeli, İsrail’in mahvolması

Per, 13/02/2020 - 14:18

Irak’ın Haşdi Şabi Hareketi Başkan Yardımcısı Seyyid Haşim Haydari, Kudüs Gücü Komutanı şehit General Süleymani ve Mühendis ve silah arkadaşlarının kanının bedeli, İsrail’in mahvolması ve Amerika’nın Batı Asya bölgesinden atılması olduğunu belirtti.

Welayet News - Kudüs Gücü Komutanı General Hac Kasım Süleymani, Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis ve iki komutanın beraberindeki heyette yer alan sekiz arkadaşları 3 Ocak Cuma günü ABD terör ordusunun Bağdat havaalanı yakınında düzenlediği terör saldırısında şehit düştü.

Irak’ın Haşdi Şabi Hareketi Başkan Yardımcısı Haydari Çarşamba günü Kum kentinde Hz. Masuma -s- türbesinde şehitler için düzenlenen Erbain merasiminde yaptığı konuşmada, şehit Süleymani sosyal, kültürel ve siyasi alanlarda emsalsiz bir şahsiyetti, dedi.

İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Kudüs Gücü Komutanı şehit Süleymani tüm cephelerin en ön saflarında faaliyet yürüttüğünü kaydeden Haydari, şehit Süleymani tüm İslami toplumlara ve mazlum milletlere yardım ettiğini ve bu işte coğrafi sınır tanımadığını vurguladı.

İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Kudüs Gücü esas gücünü personelinin iman, maneviyat ve cesaretinden aldığını belirten Haydari, Irak, Lübnan ve Suriye’de direniş cephesi komutanları şehit Süleymani’yi bu özellikleri ile tanıdıklarını kaydetti.

Bundan önce İslam İnkılabı Lideri İmam Hamanei de Amerikalı terörist askerlerin bu bölgede ve dünyanın diğer bölgelerinde varlığı savaş, fitne, fesat ve yıkımdan başka hiç bir sonucu olmadığını belirterek, bölge milletleri ve milletlerin içinden çıkan devletler Amerika’nın fesat varlığını asla kabul etmeyeceklerini vurguladı.



Yeni yorum ekle