Kılıçdaroğlu: “FETÖ'nün siyasi ayağı Recep Tayyip Erdoğan'dır”

Sa, 11/02/2020 - 16:15

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, “FETÖ'nün siyasi ayağı Recep Tayyip Erdoğan’dır.”dedi.

Welayet News - Geçen hafta FETÖ’nün siyasi ayağını açıklayacağını söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.  Konuşmasında ağırlıklı olarak FETÖ yapılanmasına değinen Kılıçdaroğlu, örgütün 2007 yılından sonra Erdoğan sayesinde güç dengesini oturttuğunu ve örgütlenmesini sağladığını ifade etti. Kılıçdaroğlu, "Milletvekilleri konusunda bir şey söylemek istemiyorum ama devleti FETÖ’ye teslim eden kişinin adı Recep Tayyip Erdoğan’dır." dedi.

“HER TÜRLÜ İSTİHBARAT BİLGİSİ DEVLETİN ARŞİVİNDE VAR”

FETÖ terör örgütünün elemanlarını devletin tüm kılcal damarlarına yerleştirenlere FETÖ'nün siyasi ayağı dediklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Hiç bir yönetici, hele hele devleti yöneten hiçbir yönetici “Haberim yoktur” diyemez. Neden izlerler? Devlet bakidir, devleti yöneten siyasi parti ise geçicidir. Her türlü istihbarat bilgisi devletin arşivine vardır"dedi.

“FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞI KİM?”

Devletin, FETÖ’nün faaliyetlerini eskiden beri izlediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “MGK, “FETÖ ile mücadele edilmeli, gerekli önlemler alınmalı” diye bir karar aldı mı? Bu olay oturulup tartışıldı, konuşuldu mu? FETÖ’nün bir terör örgütü olduğuna dair bir tespit yapıldı mı? Evet. O kararın başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. MGK karar alıyor, “Gülen hareketi tehlikelidir. Derhal içeride ve dışarıdaki faaliyetlerine karşı önlem alın.” diye. Yürütme organlarına bunun duyurulması istemiyor. MGK kararına karşın dönemin hükûmeti ne yapmıştır? Altına da basmış imzayı da ne yaptı? Dönemin müsteşarının yazdığı kitap: “Tavsiye kararı başbakanlığa bildirildikten sonra, konuyu Başbakan’ımıza açtım. Gelen yazıyı dosyasına kaldırmaya karar verdik. Bu karar metninin, Bakanlar Kurulu’nda imzaya açılması hakkında hiçbir işlem yapılmadı. Konudan MGK’ya katılan bakanlar dışında kimsenin haberi olmadı. Onları endişeye sevk edecek bir sonucun doğmamasına özen gösterildi. Bütün toplumsal ve siyasi riski hükûmet adına Sayın Başbakan üstlendi. FETÖ’nün siyasi ayağı kim? Vicdanı olan herkese soruyorum; Bu memleketi sevenler adına soruyorum; FETÖ’nün siyasi ayağı kim? “



Yeni yorum ekle