Filistin'in İran büyükelçisinden İran'a teşekkür

Sa, 11/02/2020 - 08:05

Filistin'in İran büyükelçisi Salah el'Zevavi, İran İslam Cumhuriyetinin başta 'Yüzyılın Planı'nı reddetmek olmak üzere Filistin halkının hak ve hukukunu destekleme konusunda izlediği ilkeli ve kalıcı siyasetlerine teşekkür etti.

Welayet News - Zevavi, dün İran İslam inkılabının 41. zafer yıldönümü münasebetiyle düzenlenen büyükelçilerin de katıldığı merasimde yaptığı konuşmada, 'bugün dünyanın  savaş ve çatışmalar içinde olduğu ve milletlere soykırım yapıldığı, bütün bu esef verici gelişmelerin sorunlara çözüm yolu bulunamadığı bir zamanda sürdüğünü' bildirdi.

Filistin büyükelçisi, ABD ve siyonist İsrail ortaklı 'Yüzyılın Planı'nı reddederken, bu gelişmeyi Filistin mücadele tarihinin lehine bir gelişme olarak niteledi ve 'bu plan bütün uluslararası anlaşmalar ve ilkeleri ayaklar altına almıştır. Özellikle de Filistinli mültecilerin ana vatanlarına dönmesini yasaklamıştır. Bu şom plan asla kabul edilemez' dedi.

Bilindiği gibi Amerikan başkanı Trump'ın 28 ocak tarihinde ırkçı İsrail başbakanı Netanyahu ile beraber açıkladığı tek yanlı 'Yüzyılın Planı'na başta Filistin özerk yönetimi olmak üzere İslam dünyası ve hatta müslüman olmayan ülkeler de karşı çıkmışlardır.



Yeni yorum ekle