Bin Selman Ve Netanyahu'nun İran Karşıtı Görüşmesinin Perde Arkası

Pt, 10/02/2020 - 09:52

Bazı kaynaklar, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Bin Selman ile Siyonist rejim Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Kızıldeniz'in kıyısında yer alan Neom bölgesinde İran karşıtı bir toplantı gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Welayet News - El Arabi el Cedid gazatesi, "özel kaynaklar"dan naklen verdiği haberde, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'ın geçen kasım ayının ortalarına doğru Suudi Arabistan'ın kuzeybatısında yer alan alan Kızıldeniz'in kıyısında Siyonist rejim Başbakanı Benyamin Netanyahu ile biraraya geldiğini bildirdi.

Aynı kaynaklar, bu toplantısının Siyonist rejimin isteği üzerine gerçekleştiğini ve görüşmede Siyonist ve Suudi tarafların "İran ile mücadele için özel planlar ve Tahran'a karşı koymak ve bölgedeki girişimlerini zayıflatmak için bir cephenin kurulmasına ilişkin çalışmaları"nı ele aldıklarını aktardı.

Görüşmenin Bin Selman'ın 2030 planı çerçevesinde "Neom" denen kentin inşası için ayrılan bölgede gerçekleştiği ifade edildi.

Aynı kaynaklar, Netanyahu'nun Bin Selman'ı Tahran'ın Fars Körfezi bölgesindeki faaliyetlerine ilişkin Siyonist raporlar hakkında bilgilendirdiğini, Netanyahu'nun Tahran'ın eylemlerinin Suudi Arabistan'ın istikrarını bozmak amacı güttüğünü ileri sürdüğünü bildirdi.

Netanyahu ile Bin Selman arasında gerçekleşen görüşmede, Arap ülkelerinin Siyonist rejim ile ilişkilerinin normalleştirilmesi konusunda bazı girişimlerin açıklanabilmesi meselesinin ele alındığı kaydedildi.

Bu arada bir Mısırlı kaynak da, Fars Körfezi'nin kıyısındaki Arap ülkelerin "aleni bir Arap-İsrail görüşmesi"nin gerçekleşmesi için bir takım girişimlerde bulunduklarını bildirdi.

Aynı kaynak, el Arabi el Cedid'e yaptığı açıklamada, Fars Körfezi'nin kıyısındaki Arap ülkelerin bu toplantıyı işgal topraklarında 2 martta düzenlenecek seçimlerden önce gerçekleştirmeye çalıştıklarını belirtti.

Aynı kaynak, Kahire ve Ebu Dabi'nin bu toplantı için koordinasyon çalışmalarında önemli rol ifa ettiklerini, bu meselenin İsrail Başbakanı Netanyahu ile daha fazla koordinasyon doğrultusunda olduğunu vurguladı.

Siyonist rejim Dışişleri Bakanı İsrail Katz de son günlerde yaptığı açıklamada, Riyad ile güvenlik konuları hakkında temas gerçekleştirdiklerini itiraf ederek, Tahran'ı Suudi-BAE-Amerikan cephesini kurmakla tehdit etti.

Bazı Arap diplomatik kaynaklar da Siyonist basına perşembe günü yaptıkları açıklamada,  Netanyahu ile Bin Selman arasında başka bir görüşmenin gerçekleşmesi için Washington, Tel-Aviv, Kahire ve Riyad arasında, Kahire toplantısı sırasında çok yoğun temasların sürmekte olduğunu bildirdi.



Yeni yorum ekle