Irak savaşı ABD'ye 2 trilyon dolara mal oldu

Ct, 08/02/2020 - 11:15

Brown üniversitenin yaptığı son araştırmaya göre, Irak savaşında her ABD vatandaşının cebinden 8 bin dolar çıktı.

Welayet News - 'Savaşların Maliyetleri Projesi' başlıklı araştırmaya göre, Amerika'nın 2003'de Irak'a saldırmasının maliyeti Amerikan devletine 2 trilyon dolara mal oldu.

Bu rakam her Amerikalının cebinden 8 bin dolar çıktığını gösteriyor ve bu rakam Amerikan savunma bakanlığının tahmin ettiği rakamlardan çok daha fazla gerçekleşti.

Amerika'nın Irak'a açtığı savaştan dolayı ekonomide yaşanan olumsuz gelişmelerden dolayı Amerikan yönetiminin o dönemde vergileri arttırmayı çare olarak gördüğü anlaşılıyor.

Bu arada Amerika'nın Irak'ın yanısıra Afganistan  ve Suriye'deki saldırılarından dolayı ciddi darbe aldığı ve ekonomisinin çöktüğü ve bu durumun telafi edilmesi için halktan alınan vergilerin arttırılmasının da halkın refahını azaltığı bildiriliyor.

11 Eylül 2001 Saldırılarının ardından ABD’nin Afganistan, Irak, Pakistan gibi ülkelerin topraklarında “Terörle Savaş” adı altında giriştiği sınır ötesi askeri operasyonların Amerikan vergi mükelleflerine maliyetinin, yaklaşık 5,9 trilyon doları bulduğu ortaya çıktı.

 



Yeni yorum ekle