Batı Yaka ve İşgal Edilen Kudüs'te Kanlı Gün

Cu, 07/02/2020 - 09:30

Filistinlilerin yoğun itirazları ve Siyonist askerlerin şiddet uygulamalarının devam etmesi ile batı yaka ve işgal edilen Kudüs'te 4 Filistinli şehit olurken onlarcası da yaralandı.

Welayet News - Dün Filistinliler ve işgalci Siyonist askerler arasında Cenin ve Kudüs kentlerinde yaşanan çatışmalarda 4 Filistinli şehit olurken onlarcası da yaralandı.

Siyonist askerler batı yakada Cenin kentinde, esirlerden Ahmet Cemal el-Kub'a'nın evini yıkmak için saldırıya geçtiğinde işgal askerleri ve Filistinliler arasında çatışma başladı. Siyonistler Filistinlileri dağıtmak için savaş mermileri kullanmaları sonucu 19 yaşındaki Yezen Menzer Ebutabih  şehit oldu 7 kişi de yaralandı.

Diğer yandan özerk yönetim polis güçlerinden Tarık Bedvan da Cenin kentinde dün sabah yaşanan çatışmalarda yaralandı fakat kurtulamayarak birkaç saat sonra şehit oldu.

Bu arada Filistinli bir genç bab el-Esbat bölgesinde Siyonist rejim askerlerine karşı silahlı eylemde bulunarak bir siyonisti yaralamayı başardı fakat kendisi de şehit oldu.

Diğer yandan bir Filistinli de Kudüs'ün eski bölgesinde işgal askerlerin saldırısı sonucu şehit oldu.

Çarşamba günü de 17 yaşındaki Filistinli Muhammed Salman Tu'me el-Haddad da kalbinden aldığı kurşun yarası ile el-Halil kentin Bab el-Zaviye bölgesinde şehit oldu.

Filistin Kızılay kurumu dün beyt Lahm'de Filistinli gençler ve Siyonist askerler arasında yaşanan çatışmada 79 kişinin yaralandığını duyurdu.



Yeni yorum ekle