Kalın: ABD'yle istihbarat paylaşımı devam ediyor

Cu, 07/02/2020 - 08:30

Kalın, "İstihbarat paylaşımı devam ediyor ama yeterli mi derseniz buna evet demem mümkün değil" yanıtını verdi.

Welayet News - Bakanlar Kurulu toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de yapıldı. Toplantının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, açıklama yaptı.

Suriye’nin İdlib vilayetindeki gelişmelere değinen İbrahim Kalın, “İdlib süreciyle ilgili 2 yıldır çalışmalarımızı yürütüyoruz. Türkiye aynı zamanda Berlin süreci ve Birleşmiş Milletler çatısı altında sürdürülen çalışmalara destek vermektedir. Yeni dönemin parametrelerini Sayın Cumhurbaşkanımız açık ve net bir şekilde ortaya koydular. Bu çerçevede Rusya ve İran’la temaslarımız devam ediyor” dedi.

‘RUSYA’DAN ASKERİ HEYET GELECEK’

İdlib’le ilgili Soçi anlaşmanın imzalandığı Rusya’dan bir askeri heyetin Türkiye’ye geleceğini aktaran Kalın, “Sayın Cumhurbaşkanımızın Sayın Putin’le yaptığı görüşmede mutabık kalındığı

üzere Rusya’dan gelen asker heyetle görüşülecek. Ana parametreler öncelikle oradaki askerlerimizin korunması için gerekli ne varsa her şey bilatereddüt yapılacak. Asker gözlem noktalarımız yerinde durmaya devam edecektir. Başka noktaya kaydırılması söz konusu değildir” diye konuştu.

Türkiye ve Rusya arasında Soçi’de imzalanan mutabakat kapsamında Türk askerleri, “İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi”nde gözlemci olarak görev yapıyor. 3 Şubat’ta Suriye ordusunun açtığı topçu ateşiyle 7’si asker 1’i sivili 8 kişi hayatını kaybetmişti.

 



Yeni yorum ekle