Berlin’de 2. Libya barış konferansı düzenlenecek

Per, 06/02/2020 - 07:55

Almanya’nın Münih kenti 16 Şubat 2020’de Berlin’de düzenlenen 1. Libya barış konferansının sonuçlarını ele almak üzere 2. Libya barış konferansına ev sahipliği yapıyor.

Welayet News - Tesnim haber ajansının haberine göre, Libya’da çatışma tarafları ateşkese bağlı kalma ve çatışma bölgelerine silah sevkiyatını durdurma konusunda anlaşmaya varmalarına rağmen Libya’da savaş halâ devam ediyor.

Bu arada Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Libya’da barış için daha uzun bir yolun katedilmesi gerektiğini belirterek, 19 Ocak 2020’de Berlin’de düzenlenen Libya barış konferansına katılanları 16 Şubat’ta Münih’te düzenlenecek 2. Libya barış konferansına davet etti.

Alman Bakan Maas ayrıca 3 Şubat 2020’de Cenevre’de Libya’da çatışmanın iki tarafından 10 temsilci BM gözetiminde bir oturum düzenlediğini, oturum Berlin konferansının sonuçları bağlamında iyi geçtiğini belirtti.

Berlin konferansına BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, AB yetkilileri, Almanya, Rusya, Türkiye, Fransa ve Kongo Cumhuriyeti liderleri, ayrıca Rusya ve ABD Dışişleri Bakanları katılmıştı.



Yeni yorum ekle