Taliban: ABD'nin yeni istekleri bu ülkeyle müzakerelere engel

Pt, 03/02/2020 - 09:15

Taliban hareketinin Katar'daki siyasi ofisinin sözcüsü Süheyl Şahin, ABD'nin yeni isteklerinin bu ülkeyle müzakerelerin yapılması önünde bir engel olduğunu söyledi.

Welayet News - İSNA'nın haberine göre, Şahin, Amerika ile Taliban arasında yapılan müzakerelerin Amerika'nın  yeni talepleri yüzünden bir ilerleme kaydedilmediğini  söyledi.

Taliban sözcüsü, ABD'nin yeni isteklerinin müzakerelerin ilerlemesi önünde bir engel olduğunu belirtirken Amerika'nın  temsilcisi Zelmay Halilzad son zamanlarda yaptığı açıklamada, Taliban ile anlaşmaya varılmasından sonra tam bir ateşkesin olacağını açıklamış ama Taliban bu açıklamanın ardından  ABD ile nihai bir anlaşmadan sonra bu konuyu inceleyeceğini bildirmişti.

Bu arada Taliban militanlarının Afganistan'ın kuzeyindeki Faryab vilayetinin Bilçirag ilçesindeki polis karakoluna düzenlediği saldırıda 4 güvenlik görevlisi hayatını kaybetti.

Faryab Emniyet Müdürlüğü sözcüsü Abdul Kerim Yuriş, basına yaptığı açıklamada, militanların, Bilçirag'daki polis karakoluna saldırmasının ardından çatışma çıktığını belirtti.Saldırıda 4 güvenlik görevlisinin yaşamını yitirdiğini ifade eden Yuriş, 3 güvenlik görevlisinin de yaralandığını söyledi. Yuriş, saldırının ardından devam eden çatışmada 3 militanın öldürüldüğünü, 4 militanın da yaralandığını kaydetti. Taliban'dan henüz konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

Tags: 


Yeni yorum ekle