Musevi: İslam inkılabı dünya muztazafları için uygun bir modeldir

Cu, 31/01/2020 - 18:12

İran ordusu genel komutanı tümgeneral Seyyid Abdurrahim Musevi, İslam inkılabını, muassır tarihin en gerçekçi feryadı olarak niteledi ve ''İran İslam inkılabı dini eksen ve halk desteğiyle, bugün dünya muztazafları ve özgürlükçüleri için en uygun bir modele dönüşmüştür' dedi.

Welayet News - Tümgeneral Musevi, İran İslam İnkılabı'nın 41.yılını geride bırakmasının yıldönümüne yaklaşılması münasebetiyle tebrikte bulunurken, 'Bugün İslam inkılabı gücüyle ve halkın desteği ve direnişiyle teröristlerin ve bölgedeki yabancı güçlerin  her türlü fitne ve oyunlarını bozmuştur' dedi.

İranlı askeri yetkili, bugün İslam inkılabının başta Amerika olmak üzere dünya emperyalistlerinin  düşmanlığına rağmen ilerlemesini sürdürdüğünü ve dünyada önemli bir konuma yükseldiğini söyledi.

Yarın İran'da hicri şemsi takvime göre 12 Behmen, miladi 1 şubat 2020. Bu tarih İran İslam inkılabının zaferinin gerçekleşmesine 10 gün kala olarak bilinen 'Şafakta 10 Gün'ün yıldönümüdür.

41 yıl önce böyle bir günde rahmetli İmam Humeyni, uzun yıllar süren sürgün hayatından İran'a dönmüş ve İran halkının görkemli coşkulu kutlamaları içinde İran topraklarına ayak basmıştı. 

Tags: 


Yeni yorum ekle