ABD halkı Trump'ın İran karşıtı politikalarını protesto etti

Pt, 27/01/2020 - 08:48

ABD'nin bir çok şehrinde halk, Trump yönetiminin İran İslam Cumhuriyeti'ne karşı politikalarını protesto etmek için sokaklara indi.

Welayet News - Amerikan halkı ve savaş karşıtı aktivistler Cumartesi günü 40'dan fazla eyalette bir araya gelerek ABD'nin  İran'a karşı savaşı kışkırtıcı siyasetlerini kınadı.

New York'ta düzenlenen gösteride ise protestocular  ABD'nin İran'a yönelik tehditlerini protesto ettiler.

Protestocular "İran'la savaşa hayır" sloganı atarlarken bir savaş karşıtı aktivist ise 'Amerikan halkı, savaş istemiyor ve savaşa karşıyız' dedi.

Amerikalılar ayrıca Beyaz Saray'ın önünde toplanarak Donald Trump'tan İran'a karşı gerginliği azaltmasını,  ABD birliklerini Irak'tan ve bölgeden çekmesini istediler.

Diğer bazı protestocular da, İran'ın Irak'ta ABD üssüne yönelik balistik füze saldırısında ölen ve yaralanan ABD askerleriyle ilgili olarak ABD'nin yalan haberler verdiği ve açıklamalar yaptığını bildirerek ABD'yi kınadılar.

Pentagon 24 Ocak'ta yaptığı açıklamada, İran füze saldırılarında ölen ABD askeri olmadığını iddia etmiş ve yalnızca bazı ABD askerlerinin beyin sarsıntısı geçirdiğini ileri sürmüştü.



Yeni yorum ekle