Hz. Fatıma'nın (sa) şehadet yıldönümü etkinlikleri

Pt, 27/01/2020 - 08:37

Hz. Fatıma -sa-nın şehadet yıldönümü münasebetiyle düzenlenen matem merasimlerinin ilk gecesi dün İslam İnkılabı Rehberinin huzurunda İmam Humeyni (ra) hüseyniyesinde düzenlendi.

Welayet News - İslam İnkılabı Rehberi ofisinden yapılan açıklamada, sözkonusu merasimde Hüccetül'islam Kazım Sıddıki,  hz. Fatıma -sa-  ve Ehl-i beytin faziletleri etrafında yaptığı konuşmalarda; o yüce şahsiyetin en önemli faziletinin ubudiyet, hak ve velayete bağlılık ve  fedakarlık olduğuna vurgu yaptı.

Hüccetül'İslam Sıddıki konuşmasında, Kudüs gücü komutanı şehit general Kasım Süleymani'nin şehadetine de işaret ederek, Süleyma'ninin İslam'ın gücü  ve uyanışında yeni bir başlangıç olduğunu belirterek, onun gibi örnek insanların, İslam dinine bağlılıkla gelişip parladıklarını bu yüzden de müstekbirlerin dini hükümetten vahşete kapıldıklarını belirtti.

Sözkonusu merasimde, Ehl-i beyt meddahları hz. Fatıma -sa-nın yüce şahsiyeti hakkında konuşmalar yapıp, mersiyeler okudular.

Hz. Fatıma -sa-nın şehadet yıldönümü münasebeti olarak bilinen Eyyam'ı Fatımiyye merasimleri dün geceden itibaren rahmetli İmam Humeyni hüseyniyesinde başlamış bulunuyor.



Yeni yorum ekle