ABD ve İsrail’den Çağrı: Hizbullah’a Karşı Birleşelim

Pa, 19/01/2020 - 10:45

İngiltere’nin Lübnan Hizbullah hareketini bütün unsurlarıyla terör örgütü listesine almasının ardından siyonist rejim dışişleri bakanı Israel Katz ve Amerika Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, diğer dünya ülkelerini Hizbullah karşısında tek ses olmaya çağırdı.

Welayet News - İngiltere, Lübnan Hizbullah hareketinin askeri kanadını geçen yıl  Mart ayında “törör örgütü” ilan etmesinin ardından, şimdi de Hizbullah’ın siyasi kanadını da “terör örgütü” ilan etti.

İngiltere’nin aldığı bu kararın ardından siyonist rejim dışişleri bakanı Israel Katz İngiltere hükümetine tebriklerini sunarak, Hizbullah’ın askeri kanadının yanında siyasi kanadının da ‘terör örgütü’ listesine alınması kararını, “İsrail'in İran ve başta Hizbullah olmak üzere bölgedeki uzantılarına karşı sürdürdüğü savaşta büyük bir kazanım” olarak tanımladı.

İsrael Katz, İngiltere dışişleri bakanı Dominic Raab ile konuyu görüştüğünü, Almanya, Brezilya, Avustralya ve diğer ülkelerin de aynı kararı almalarını istedi.

Diğer yandan Amerika dışişleri bakanı Mike Pompeo, İngiltere’nin Hizbullah ile ilgili aldığı kararın ardından paylaştığı twitte “bütün ülkeler Hizbullah’ı terörist bir örgüt olarak tanımlamalıdır” dedi.

Amerika’nın İran ile ilgili temsilcisi Brian Hook ise, “Amerika İngiltere’nin aldığı bu karardan oldukça memnundur. Uzun yıllardan beri Avrupalı müttefiklerimizden böyle bir karar almalarını bekliyorduk, Bundan dolayı İngiltere’yi tebrik etmek istiyorum. Zira, Hizbullah’ın askeri kanadı ile siyasi kanadı arasında hiç bir fark yoktur” diyerek Hizbullah karşıtı adımlardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Siyonist rejim Kamu Güvenliği Bakanı Gilad Erdan da İngiltere’nin aldığı bu kararı “çok önemli bir adım” olarak tanımladı, Avrupa ve diğer ülkelerin de aynı yönde adım atması çağrısında bulundu.

İngiltere’nin Hizbullah’ın siyasi kanadını da “terör örgütü” listesine alması, Amerika’nın 3 Ocak tarihinde Bağdat havaalanı yolunda Kudüs Gücü komutanı General Kasım Süleymani ile Haşd-i Şabi komutanı Ebu Mehdi Mühendis’i hava saldırısı sonucu şehit etmesinin ardından geldi.



Yeni yorum ekle