Türkiye, Suriye'li milisleri Libya'ya gönderiyor

Ct, 18/01/2020 - 09:19

Merkezi İngiltere'den bulunan Suriye insan hakları izleme teşkilatı, Türkiye'nin Suriye'de desteklediği milislere gerekli eğitimleri verip organize ederek, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne destek için Libya'ya gönderdiğini duyurdu.

Welayet News - Merkezi İngiltere'den bulunan Suriye insan hakları izleme teşkilatı internet sitesinde yayınladığı bir haberde Türkiye yönetimini şimdiye kadar 1750 Suriye'li milisi eğitmesi ardından Libya'ya gönderdiğini bildirdi.

Söz konusu insan hakları teşkilatı, Türkiye'nin Suriye topraklarında kontrolü altında tuttuğu bölgelerde silahlı milislere eğitim vermeye devam ettiğini belirtti.

Haberde halihazırda söz konusu bölgelerde 1500 silahlı milisin Türkiye tarafından eğitilmekte olduğunu, sürenin tamamlanması ardından milislerin Libya'ya gönderileceği kaydedildi.

Haberde ayrıca şimdiye kadar Libya'da 19 Suriye'li milisin öldürüldüğü, cesetlerinin ise Afrin'e geri getirildiği kaydedilirken, söz konusu milislerin Libya'ya gönderilmesinin BM yasalarına aykırı bir girişim olduğu vurgulandı.

Türkiye meclisi geçenlerde Ankara yönetiminin Libya'da Ulusal Mutahabat Hükümetine destek vermesi için bu ülkeye askeri güç ve teçhizat gönderme tezkeresine evet oyu vermişti.



Yeni yorum ekle